26’ncı Tiyatro Günleri başlıyor

26’ncı Tiyatro Günleri başlıyor

26’ncı Tiyatro Günleri başlıyor

 

45’inci Uluslararası Giresun Aksu Festivali kapsamındaki Giresun Belediyesi 26’ncı Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri 7 Mayıs’ta başlayacak. 18 Mayıs akşamı sona erecek olan ‘Tiyatro Günleri’nde 8 oyun Giresunlularla buluşacak.

 

26’ncı Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun 7 Mayıs Cumartesi günü Ebegümeci oyunuyla başlayacak.

 

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, etkinlik boyunca 6 ilden 7 tiyatro topluluğunun toplam 8 oyun ile tiyatro severlerin karşısına çıkacağını belirterek, oyunlar ve günleriyle ilgili şunları aktardı:

 

“12 gün sürecek olan ‘Tiyatro Günleri’nde 8 Mayıs Pazar günü Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından ‘Çotanaklar Ayı Burhan’,  9 ve 10 Mayıs günlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından ‘Can Yeleği’, 11 ve 12 Mayıs günlerinde Van Devlet Tiyatrosu tarafından ‘Erkek Gezegeni’, 13 ve 14 Mayıs tarihlerinde İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından ‘Limon’, 15 ve 16 Mayıs tarihlerinde Konya Devlet Tiyatrosu tarafından ‘Işıltılı Haşerat’, 17 Mayıs’ta Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından çocuk oyunu ‘Oz Büyücüsü’, final günü olan 18 Mayıs akşamı ise Ordu Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından ‘Kamyon’ adlı oyun sahnelenecek.”

 

Demirel, tiyatro ekiplerinin birbirinden farklı oyunları Giresunlular ile buluşturacağına dikkat çekerek, “Tiyatro Günleri Uluslararası Aksu Festivalimizin önemli bir parçası ve festivalinin başlangıç noktası olarak karşımıza çıkıyor. Tiyatro Günleri’nin tarihine bakacak olursak ilki 1995 yılında farklı şehirlerin farklı oyunlarını Giresunlu tiyatro severler ile buluşturulması amacıyla düzenlendi. Bu vesile ile projenin fikir sahibi Fevzi Bayazıtoğlu ve dönemin Belediye Başkanı Mehmet Larçın’ı rahmetle anıyoruz. 26’ncı Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri’nin şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimizi bu birbirinden güzel oyunlara davet ediyoruz” dedi.

 

20-23 Mayıs tarihleri arasında 45’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Giresun Aksu Festivali için son hazırlıkların yapıldığını da dile getiren Demirel, önümüzdeki günlerde festivalin genel programının açıklanacağını belirtti.