Karaahmet’ten "transfer yok" sinyali

Karaahmet’ten "transfer yok" sinyali

Karaahmet’ten "transfer yok" sinyali

 

TFF 1. Lig'de sezonun ilk yarısını lider tamamlayan Giresunspor'un kulüp başkanı Hakan Karaahmet, devre arasında futbolcu transferinden önce mevcut oyuncuların alın terinin karşılığını vermeleri gerektiğini belirterek, “Tüm futbolculara saygımız sonsuz herkes işini yapıyor ancak bu ruh halini bozacak, duygunun içine başka bir şey katacak çok fazla bir düşüncem yok” dedi.

 

Karaahmet, Lig Radyo’da katıldığı Üçleme programında yaptığı açıklamada, Giresunspor'un az bulunan oyunculardan oluşan bir takım olduğunu söyledi.

 

Teknik direktör Hakan Keleş’in takımı kurarken kullandığı stratejisini Sivasspor’da oynattığı oyunculardan dolayı bildiğini ifade eden Karaahmet, genç oyunculara fırsat vermesinin ve  oyuncuların arkasında durmasının çok önemli bir yaklaşım olduğunu kaydetti.

 

“KIVAMI YAKALAMAK ÇOK ÖNEMLİYDİ”

 

Karaahmet, “Erol Can ve Sergen gibi daha önce 3’üncü Ligde oynamış oyuncuları kadroya aldı ve şimdi takımın vazgeçilmezi gibi oldular” diyerek, şöyle devam etti:

 

“Ancak bunu yaparken kıvamı çok iyi tutturmak gerekir. Hocamız da karakteri aynı, birbirine yakın anlaşabilecek bir kadro yapısı kurdu. Oyuncularımıza baktığımızda içlerinde şampiyonluk yaşamış, üst düzey takımlarda oynamış, Süper Ligde forma giymiş ve daha birçok özellikte oyuncumuz var ama en önemlisi içlerinde inanılmaz bir ruh var. İşte bu kıvamı yakalamak çok önemliydi. Tüm arkadaşlarımız bugüne kadar üzerlerine düşen her şeyi yaptılar.”

 

“BU DUYGUNUN İÇİNE BAŞKA BİR ŞEY KATAMAM”

 

Giresunspor'u başarıya ulaştırmış bir oyuncu grubunun olduğuna dikkati çeken Karaahmet, “Böyle bir başarı hikayesi var. Genelde kamuoyunun şöyle bir beklentisi oluşuyor, 'Ara transfer döneminde oyuncu alalım', tamam alalım ama ne için? Bu emeği verenlere saygımızı ortaya koymamız lazım, onların hak ettiklerini, alın terinin karşılığını vermemiz lazım. Şuan takımımızda 25 tane aslan gibi çocuk var, bu takımı buralara bu çocuklar getirdi. Buraları iyi düşünüp hesaplamak lazım Bu kulüp bu ligde de çok değerli. Beni buraya getiren takım beni bundan sonrada götürecek olan takımdır. Tüm futbolculara saygımız sonsuz herkes işini yapıyor ancak bu ruh halini bozacak, duygunun içine başka bir şey katacak çok fazla bir düşüncem yok” değerlendirmesinde bulundu.

 

“BU SEZON ŞAMPİYON OLMAYI ÇOK İSTİYORUZ”

 

Karaahmet, takımımla birlikte olmayı onlarla vakit geçirmeyi çok sevdiğini de dile getirerek, şunları belirtti:

 

“Hocamızla futbolcularımızla sürekli irtibat halinde kalmaya çalışıyorum. Giresunspor yarım asra yakın bir zamandır Süper Lig’e çıkabilmek için gayret gösteriyor. Biz futbolcu arkadaşlarımızla birlikte 1970 Ruhu adında bir şey başlattık. Eski futbolcularımızı ağırlıyoruz. Onların anılarını, o günkü heyecanlarını kendi ağızlarından dinliyoruz. Şehre baktığımızda da 1970 ruhunu o yılların özlemini hissedebiliyor görebiliyoruz. Futbolcularımız da buna çok inanıyorlar. Ama 'Ben şampiyon olacağım' demeyle olunmuyor. Biz doğru işleri yapalım, hakkımız olanı alalım, onu hak etmek için çalışalım, birbirimize karşı samimi ve adaletli olalım o zaman bu başarı bizi mutlaka bizi bir yere götürecektir ve başarı kendiliğinden gelecektir.”