Giresunspor, deplasmanda 1 puana razı oldu

Giresunspor, deplasmanda 1 puana razı oldu

Giresunspor, deplasmanda 1 puana razı oldu

 

 

Spor Toto Süper Ligin 36’ncı haftasında İzmir deplasmanında küme düşmesi kesinleşen Altay ile oynayan GZT Giresunspor, öne geçtiği maçta galibiyeti koruyamadı ve 90 dakika sonunda 1 puana razı oldu. Bu beraberlikle puanını 44’e çıkaran yeşil beyazlılar, klasmanda bir basamak daha yukarı çıkarak, 14’üncü sıraya yükseldi.

 

İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda oynanan mücadelede ilk tehlikeli atak ev sahibi takım Altay’dan geldi, Kappel’in gollük vuruşunda kaleci Onurcan gole izin vermedi. İlk önemli pozisyonunu 28’inci dakikada kullandığı köşe atışı sonrasında bulan Giresunspor, sağ kanattan Diabate ile kullandığı atışta Umut Nayir’in yakın mesafeden dokunuşuyla 1-0 öne geçti. Bundan sonraki bölümlerde iki takımın da yakaladığı pozisyonlardan başka gol çıkmayınca, ilk 45 dakikayı Giresunspor 1-0 önde kapadı.

 

Mücadelenin ikinci yarısında daha iyi top çeviren ev sahibi ekip Altay, Rodrigez’in organizesinde önemli pozisyonlar buldu. 49’da Kappel’in gollük şutunu çıkaran Onurcan, beraberlik golünü önlerken; 60’ıncı dakikadaki Altay kornerinde kale içine süzülen topu yine Kappel, güzel bir kafa vuruşuyla ağlaraa gönderdi ve skor 1-1 oldu.

 

72’nci dakikada Perez’in hatasında Kappel’in yaptığı vuruşta Onurcan gole izin vermezken, Altay’ın 87’de kullandığı kornerde Rodrigez’in vuruşunda top direkten geri döndü ve böylece maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

 

Geriye 2 maçı kalan Giresunspor, 37’nci haftada kendi evinde sezonun son maçını yapacak ve ligde Avrupa’yı hedefleyen Başakşehir ile oynayacak. Giresunspor, son haftada ise deplasmanda Hatayspor ile oynayacağı maçla sezonu tamamlayacak.