Yılmaz: 415 milyonluk bütçe yeterli değildir

Yılmaz: 415 milyonluk bütçe yeterli değildir

Yılmaz: 415 milyonluk bütçe yeterli değildir

 

Giresun İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, “İl Özel İdaremizin, 2023 yılında 415 milyonluk bütçeyle nasıl bir performans göstereceğini hep birlikte göreceğiz. Bu bütçeden ne yeterli hizmet çıkar ne de yeterli yatırım” ifadesinde bulundu.

 

Yılmaz, Giresun İl Özel İdaresinin 2023 bütçesi üzerine yaptığı değerlendirmede, bütçenin yetersiz olduğunu ve hizmet yapılamayacağını belirtti.

 

“İl Özel İdaremizin, 2023 yılında 415 milyonluk bütçeyle nasıl bir performans göstereceğini hep birlikte göreceğiz. Bu bütçeden ne yeterli hizmet çıkar ne de yeterli yatırım” ifadelerini kullanan Yılmaz, şöyle konuştu:

 

“2023 bütçe planıyla, Giresun kalıcı sorunlarına asla çözüm bulamayacaktır. Ancak seçim döneminde, yani gelecek yılın ilk çeyreğinde bu bütçe sadece göz boyamak için, yani tamamen makyaj olarak kullanılacaktır ve yılın yarısı bile olmadan hızla tüketilecektir.

 

2014 yılından beri bir mirasyedi gibi iğneden ipliğe kadar İl Özel İdaresinin neyi varsa satılıyor ve hala satılmakta. Ama yolun sonu göründü artık.  Bizce, CHP Grubu olarak karşı çıktığımız ve her defasında ret oyu verdiğimiz bu mirasyedi satışlar, İl Genel Meclisinin ve İl Özel İdaremizin en büyük negatif performansıdır.

 

2023 bütçesinin de en büyük gelir beklentisinin 120 milyonluk arsa satışı olacağını görüyoruz. Şu günlerde satılmaya çalışılan arsalar acaba 2023’e kalacak mı? Kalmayacaksa bu arsalar nerde? Bizde merak ediyoruz doğrusu. Elde kalan son yerlerde satıldıktan sonra ne yapacaksınız?  Gelecekte İl Özel İdaresi nasıl ayakta kalacaktır? Yani bundan sonra,  daha neyi bulup da satacaksınız?”