Yavuz’dan vakıflara kurbanlık fiyatı tepkisi

Yavuz’dan vakıflara kurbanlık fiyatı tepkisi

Yavuz’dan vakıflara kurbanlık fiyatı tepkisi

 

 

Giresun Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Yavuz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çeşitli vakıflar tarafından açıklanan kurban bedellerinin piyasa gerçeklerini yansıtmadığını savundu.

 

Yavuz, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 2 bin 250 lira, yurt dışında 1800 lira olarak belirlenen fiyatların piyasa ücretinin çok altında olduğunu belirtti.

 

Fiyatların belirlenirken üreticinin görüşünün alınmadığını dile getiren Yavuz, şunları kaydetti:

 

“Sivil toplum örgütleri olarak, temsilcisi olduğumuz birlikler olarak 81 ilde karar aldık, bu konuyu gerekli mercilere ulaştıracağız. Biz istiyoruz ki üreticilerin hakkı yenilmesin, üreticilerimize sahip çıkılsın, üreticilerimiz bir yıl boyunca besledikleri kurbanlık hayvanlarını istenilen fiyata satabilsin. Üreticilerimiz açıklanan fiyatlarla kar etme şansı yok, haliyle zarar etmiş olacak.”

 

Kurbanlık hayvanın nakliyesinin, kesiminin, depolanmasının masraflı işlemler olduğunu belirten Yavuz, “Kesinlikle açıklanan rakamlarla kurban vasfı taşıyacak hayvanlar bu fiyatlara alınamaz. Burada üretici tamamen ezilmiş oluyor. Bu açıklanan fiyatlar bağışla kurban kesen insanları rehavete düşürmektedir, pazardan kurban alan vatandaşları da doğrudan etkilemektedir” dedi.