Tireboluspor, Es Es’i ezdi geçti: 5-1

Tireboluspor, Es Es’i ezdi geçti: 5-1

Tireboluspor, Es Es’i ezdi geçti: 5-1

 

Giresun Süper Amatör Ligde fırtına gibi esen ve ilk maç hariç rakiplerine gol yağdıran Tireboluspor, 6’ncı maçında iddialı rakibi Espiye Es Esspor’u da bozguna uğrattı ve sahadan 5-1’lik skorla galip ayrılırken; ligin de gizli lideri oldu.

 

Tirebolu İlçe Stadı’nda güzel bir havada ve kalabalık seyirci kitlesi önünde oynanan maça mutlak galibiyet için çıkan ev sahibi Tireboluspor, ilk dakikalardan itibaren rakip kaleye yüklenirken; Mavi-Beyazlı takımı farklı galibiyete taşıyan gollerin ilki 33’ncü dakikada penaltıdan geldi, golcü oyuncu Çetin Akdeniz’in ceza alanı içinde düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı tecrübeli krampon Ahmet Acar gole çevirdi ve skor 1-0 oldu. Bu golden 10 dakika sonra bu kez konuk takım penaltı kazandı, atışı kullanan kaptan Temel Gül, skora denge getiren golü attı: 1-1. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

 

 

Karşılaşmanın ikinci yarısında rakip takımın ilk dakikalardaki baskısını tez savuşturan teknik adam Erdem Karaman’ın öğrencileri, üst üste goller atarak, sahada şov yapmaya başladılar. 56’ncı dakikada sahanın başarılı ismi Çetin Akdeniz, orta alandan aldığı topla ceza alalına girdi ve rakiplerini geçtikten sonra yaptığı şık vuruşla takımını 2-1 öne geçiren golü attı. Bu golden 2 dakika sonra bu kez Mert Can Kuru, sol kanattan Es Es yarı sahasına girdi, aut çizgisine yakın bir yerden kale içine kestiği topa golcü oyuncu Ahmet Acar, çok iyi vurdu ve böylece skor 3-1 oldu. Bu dakikadan sonra biraz gerginleşen oyunda 65’nci dakikada Emrah Işkın, saha dışına alınırken, rakipleriyle girdiği sözlü diyalog sonucu kırmızı kartla oyun dışı olunca, ev sahibi takım sahada 10 kişi kaldı. Gergin bir şekilde devam eden maçta 75’inci dakikada bu kez Es Esspor’dan Hüseyin Aydın, yaptığı sert hareket sonrasında orta hakem Yücel’in kırmızı kart görmesiyle saha dışı oldu.

 

Oyunun son bölümünde de üstünlüğünü sürdüren ev sahibi ekip, 80’inci dakikada Çetin Akdeniz’in güzel golüyle farkı 3’e çıkardı: 4-1. İyice dağılan ve oyundan kopan Es Esspor karşısında şovunu sürdüren Tireboluspor, 85’de oyuna sonradan giren Semih Kavrazlı’nın orta sahadan alıp götürdüğü topla 5’nci golü de attı ve böylece karşılaşma ev sahibi takımın 5-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.