TİREBOLULAR KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİNDE BULUŞTU

TİREBOLULAR KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİNDE BULUŞTU

Tirebolu Belediyesi ve Tirebolu Kaymakamlığı tarafından desteklenerek Tirebolu’nun kültür, sanat ve geleneklerinin tanıtıldığı TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu) tarafından geleneksel olarak organize edilen 9. Tirebolu Kültür Sanat Günleri Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Tirebolu Dernekler Federasyon Başkanı Necdet Demirel ve Giresun Federasyon Başkanı Muhterem Memiş günün anlam ve önemini belirten konuşma yaparak, kültür ve sanat günleri etkinliğinin hayırlı olmasını temenni ettiler.

Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır da, “Nüfus çalışması olayında hedeflediğimiz sayıya ulaştık. İlçemiz daha fazla yatırım desteği alacak ve hizmetlerimiz daha çok olacak. Bu süreçte bize destek olan Tirebolu Dernekler Federasyonu ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Yıldız Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin de, Tirebolu Kültür ve sanat günlerinde yaptığı konuşmada; "Sosyal ve teknik inovasyon faaliyetleri için laboratuvarlar kuruyoruz. Giresun Üniversitesi ve Görele'ye yaptık. Tirebolu Lisesi’ni de ayağa kaldıralım. Bu bölüm Türkiye'nin hizmetinde, ama önce memleketime hizmet etmek isterim. Üniversitemizde lise yaz okulunu kuruyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizi buraya bekliyoruz. Ayrıca kültür ve sanat faaliyetleri için üniversitemiz hizmete hazır, sizleri üniversitemize bekliyorum" diye konuştu.

TİREBOLU HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN TİYATRO

Programda Tirebolu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Hamzaoğlu önderliğinde Tirebolu Halk Eğitimi Merkezi Tiyatro Topluluğunun sahnelediği "Suya Yazılan Yazı" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Oyunun Tirebolulu balıkçıların yaşanmışlıklarından esinlendiği söylenen oyun baştan sona dikkatle izlendi.

9. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri'nde Tirebolu'nun geleneksel kültürü çeşitli etkinliklerle tanıtılırken, Tirebolu'nun yetiştirdiği değerlerden,  Ağustos 2019’da Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun ile "İnsanlar Yaşarken de Anılmalı" mottosu çerçevesinde 19, 20 ve 21. inci Dönem Giresun Milletvekili ve iş insanı Rasim Zaimoğlu Giresun ve Tirebolu üzerine yaptığı hizmetleri anlattı.

Çin’den Tirebolu’ya İpek Yolu

Giresunlu belgesel yapımcısı İsmail Kahraman ise, İpek Yolu tarihinde Tirebolu'nun önemi konusunda konuşma yapıp belgesel gösterimi sundu. Çin’den başlayan ve çeşitli ülkeleri aşarak deniz ile ilk kez Tirebolu limanında buluşan Tarihi İpek Yolu belgeseli tanıtım sinevizyonu ile davetlilere anlatarak tanıtım yaptı.

Programda emeği geçenlere tek tek plaket verilirken, ikram olarak yöresel yemekler davetlilere sunuldu.