Tirebolu'da Tarih ve Kültür Buluşuyor

Tirebolu'da Tarih ve Kültür Buluşuyor

Tirebolu'da yer alan Kadir Ağa Kent Müzesi, şehre özgü değerli eşyalar ve eserlerle dolup taşıyor. Müzede sergilenen her bir obje, Tirebolu'nun sevdalıları tarafından bağışlanarak, sanatseverlerle buluşturuldu.

Müzenin sanat tarihi uzmanı ve sorumlusu Savaş Odabaş, binayı müzeye çevirme sürecine büyük emek harcandığını belirterek, kent müzelerinin şehirde önemli bir boşluğu dolduracak yeni girişimler olduğunu vurguladı. Odabaş, müze ziyaretlerinin tarih ve kültür bilincini artırdığını dile getirerek, "Tirebolu'nun tarihini ve kültürünü yaşayan ve iz bırakanları anlatarak, şehir havzasını korumuş olacağız. Bazen bir mimari yapıyı geleceğe taşımak, binlerce ciltlik kitap dağıtmaktan daha etkili olmaktadır" dedi. Odabaş, Hekimoğlu ailesine ve kendi ailesine teşekkürlerini iletti.

1923 yılında inşa edilen Kadir Ağa Kent Müzesi, zaman içinde otel olarak kullanılmış ve elit ziyaretçilere ev sahipliği yapmış bir tarihi binadır. Müze ve sanat galerisi olarak restore edilen bina, Hekimoğlu Ailesi ve Tirebolu Belediyesi işbirliğiyle günümüzde ziyaretçilere açılmıştır.

Abdulkadir Hekimoğlu, müze ve sanat galerisi fikrinin kendisinden çıktığını belirterek, belediye ile yapılan işbirliğinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Hekimoğlu, projenin arkasında ailesi ve çevresindeki destekçilerin bulunduğunu ifade ederek, "Bu bir ilk, ancak Yeniköy Mahallesi çok köklü ve tarihi bir yer. Tirebolu sevdalısı insanların bunun devamını getireceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Abdulkadir Hekimoğlu'na teşekkür plaketi takdim ederek, müzenin açılış kurdelesini kesti. Bu önemli açılış, Tirebolu'nun tarih ve kültür zenginliklerine vurgu yaparak, şehrin sanatseverlerle buluşmasını sağladı. (