Tirebolu kadın cinayetiyle sarsıldı

Tirebolu kadın cinayetiyle sarsıldı

Tirebolu kadın cinayetiyle sarsıldı

 

Dini nikahla birlikte yaşadığı eşi Kırgızistan uyruklu Keremet Nyshanova'yı öldüren ve öldürdükten sonra yol kenarına atan Metin Aydın, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Talihsiz kadının cenazesi ise memleketine gönderildi.

 

Görele ilçesinin Gültepe köyünde yol kenarındaki çalılıkta kadın cesedi bulunması üzerine jandarma ekipleri geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

 

JASAT ekiplerince yürütülen çalışmada, cesedin Kırgızistan uyruklu Keremet Nyshanova'ya (40) ait olduğu belirlendi. Kadının Tirebolu ilçesinde tabancayla öldürüldüğü, daha sonra cesedinin bölgeye bırakıldığı tespit edildi.

 

İncelenen kamera kayıtları sonrasında kadının en son Tirebolu'da deniz kenarında bir otomobilde bulunduğunu belirleyen ekipler, şüphelinin, aracın sahibi Metin Aydın (52) olduğunu tespit etti. Jandarma ekipleri, Metin Aydın’ı Tirebolu'da yakaladı.

 

Soruşturma kapsamında ekipler, olayla bağlantılı olduğu gerekçesiyle H.Ç'yi de gözaltına aldı.

 

Zanlılar Metin Aydın ve H.Ç. Görele İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından Görele Adliyesi'ne sevk edildi. Dini nikahla birliktelik yaşadığı, 3 çocuk annesi, Kırgızistan uyruklu Keremet Nyshanova'yı öldürdükten sonra yol kenarına attığı iddiasıyla gözaltına alınan Metin Aydın, sorgusunda kıskançlık nedeniyle cinayeti işlediğini itiraf etti.

 

Aydın'ın, ifadesinde, "İmam nikahlı birlikteliğimiz vardı. Bu birlikteliğimizden 1 çocuğumuz var. Beni aldattığını öğrenince öfkelendim. Cinayet sonrası cesedi araçla Tirebolu'dan Görele'ye, 7 kilometre mesafe gelerek getirim ve yol kenarına bıraktım. Keşke böyle olmasaydı" dediği öğrenildi.

 

Zanlı Metin Aydın, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, talihsiz kadın Keremet Nyshanova'nın cenazesi, otopsi işlemleri sonrası ülkesine gönderildi.