TİRDEF’ten, Haymana’ya ziyaret!

TİRDEF’ten, Haymana’ya ziyaret!

TİRDEF’ten, Haymana’ya ziyaret!

 

 

Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) Genel Başkan Necdet Demirel nezaretindeki bir heyetle geçen hafta sonu başkent Ankara’ya çıkarma yaparak, önce TBMM’yi ve sonra da Kardeş Şehir Haymana’yı ziyaret etti.

Genel Başkan Necdet Demirel ile Genel Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz, Genel Muhasip İbrahim Aydın, Yönetim Kurulu üyeleri Şükriye Olgun, İsmail Yılmaz ve Mehmet Okurlu’dan oluşan TİRDEF Heyeti, Ankara’da önce milletvekillerini ziyaret edip; Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park Müdürü Ömer Aygül ile de görüşme yaptı.

 

Müdür Aygül, Sakarya Meydan Muharebesi’nde şehit düşen 42. Gönüllü Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan adına Haymana’da yapılacak olan şehitliğin, Haziran ayı sonuna yetiştirileceği müjdesini verdi.

 

Daha sonra Haymana’ya geçen TİRDEF’li yöneticiler, Kardeş Şehir Belediye Başkanı Özdemir Turgut ile bir araya geldiler. TİRDEF’li yöneticiler, Tirebolulu Şehit Binbaşı H. Avni Alparslan’ın şehadetinin 100’üncü yılı anma merasimine ev sahipliği yapacak olan Haymana Belediye Başkanı Turgut ile 23 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak açılış, anma töreni ve katılım gibi konularda görüş alış-verişinde bulundular.