SİLAH KAÇAKÇILARINA OPERASYON

SİLAH KAÇAKÇILARINA OPERASYON

SİLAH KAÇAKÇILARINA OPERASYON

Giresun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kaçakçılara göz açtırmayarak operasyon üzerine operasyon düzenliyor. Ekipler son olarak Tirebolu’da iki köydeki silah kaçakçılarına operasyon düzenleyerek malzemeleriyle birlikte gözaltına aldı.

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve KOM Şubesi ile Tirebolu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ile mücadele ve silah ticareti kapsamında yapılan istihbari çalışma neticesinde Tirebolu’nun Kovanpınar köyünde O.T. ve E.T. isimli şahısların satmak için uyuşturucu madde ve ruhsatsız tabanca ile tabanca mermisi bulundurdukları duyumu aldı.

Ekipler tarafından yapılan aramalarda birer adet 7.62 mm ve 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, tek kırma ve otomatik av tüfeği, bu silahlara ait şarjör ve mermi ile silah yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Diğer yandan Tirebolu İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin Örenkaya Köyünde A. C. Ve M. C.’nin, satmak için ruhsatsız tabanca, tüfek ve mühimmat bulundurdukları bilgisine ulaşılmasından sonra, şüpheli şahısların adreslerine operasyon düzenlendi.

Söz konusu operasyonda 2 adet ruhsatsız piyade tüfeği ile ruhsatsız tabanca, 3 tabanca şarjörü, kuru sıkı tabanca, 100 adet tabanca fişeği ve 1 adet kuru sıkı tabanca şarjörü ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 2 şüphelinin soruşturma işlemlerinin sürdüğü ifade edilirken; kaçakçılara ve kaçakçılık olaylarına karşı sıkı bir takip olduğu kaydedildi.