Sakaryalı öğrenciler ortak projede buluşuyor

 Sakaryalı öğrenciler ortak projede buluşuyor

Tirebolu Sakarya İlkokulu 4-A sınıfında okuyan öğrenciler, interaktif öğrenme kapsamında Ankara Bilge Kaan İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileriyle ortak projede buluşarak, uzakları yakına getiriyorlar.

İlçede eğitim öğretim alanında geliştirdiği yenilik ve yöntemlerle tanınan ve interaktif öğrenme kapsamında Ankara Etimesgut Bilge Kaan İlkokulu ile ortak bağ kuran Sakarya İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Altay Odabaş’ın uygulamaya koyduğu etkinlikle yeni bir yöntemi daha hayata geçirmeyi başardı.

Okul müdürü Zihni Yılmaz’ın da destek ve teşvikleriyle Ankara Bilge Kaan İlkokulu 4-A Sınıfı öğrencileriyle iletişim kuran Sakaryalı öğrenciler; interaktif öğrenme yoluyla bir araya gelerek, uzakları yakına getirmiş oldular. Söz konusu okulla şehir ziyaretleri, mektup arkadaşlığı, etkinlik paylaşımı, kültürler arası paylaşım ve ortak ders işleme gibi faaliyetleri karşılıklı olarak gerçekleştiren öğrenciler; bir araya geldiklerinde birlikte etkinlikler de yapacaklar.

İki okul arasında uygulanacak proje ile öğrencilerin; ders konularını daha kalıcı öğrenmeleri, iletişim becerilerinin arttırılması, başka kültürleri tanımaları, paylaşım değerlerinin artması, birlikte etkinliklere katılmaları, teknolojiyi bağımlı olmaktan çıkarıp birlikte mekanik sokak oyunları oynama davranışı kazanmaları sağlanacak.

Tirebolu Sakarya İlkokulu Müdürü Yılmaz, Proje Koordinatörü 4-A Sınıfı Öğretmeni Altay Odabaş’a, ortaya koyduğu uygulamadan dolayı memnuniyetini dile getirerek, kendisine her türlü desteği vereceklerini bildirdi.