Kara’dan Giresunlu bürokrat kıyımına tepki

Kara’dan Giresunlu bürokrat kıyımına tepki

Kara’dan Giresunlu bürokrat kıyımına tepki

 

 

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, “Son yıllarda bir elin beş parmağını geçmeyen Giresunlu bürokratların bilinçli bir şekilde tasfiye edilmesi, yıllardır Ak Partiye oy veren Giresunluları son derece rahatsız ettiğinin de bilinmesi büyük önem arz etmektedir” dedi.

 

Ali Kara, yaptığı açıklamada, Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’nın görevden alınacağı yönünde kararname hazırlanması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir dilekçe gönderdi.

 

Dilekçesinde Giresun’un yeterince yatırım alamadığını ve bazı projelerde mesafe alınamadığını da aktaran Kara, Giresunlu bürokrat kıyımına son verilmesini istedi.

 

Kara, “Son yıllarda bir elin beş parmağını geçmeyen Giresunlu bürokratların bilinçli bir şekilde tasfiye edilmesi, yıllardır Ak Partiye oy veren Giresunluları son derece rahatsız ettiğinin de bilinmesi büyük önem arz etmektedir. Kamu yatırımlarından yeterince yaralanamayan ve başarılı bürokratları bir bir tasfiye edilen bir ilden siyasetin ne beklentisi olabilir” diyerek, dilekçesinde şunlara yer verdi:

 

“Bürokratı olmayan il yetim çocuk misali sahipsizdir. Son bakan değişikliği ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığında Giresunlu bürokrat kıyımı başlamış, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile bilinen DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız önce görevinden alınmış akabinde de genel müdür yardımcılığı görevinden de tasfiye edilmek üzeridir.

 

Şuanda Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya kararnamesi hazırlanarak görevden alınmak üzeredir. Bundan önceki görevden de alınan bürokratlar da dahil Giresunlular olarak artık bu haksızlıklara dur demek istiyoruz.

 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi öyle düşünüyoruz ki yandaşlarına yer hazırlamak için Giresunluların kıyımına gidiyor.

 

Sayın cumhurbaşkanım bürokratlar üzerinde gerekli, araştırmalar yaparak dürüst ve çalışkan bürokratlara sahip çıkınız. Bakanların başarılı dürüst ve çalışkan bürokratlar üzerinde yapmış olduğu bu keyfi tasarrufların Giresunlular üzerinde çok olumsuz etki yarattığını üzülerek belirtmek isteriz.

 

Bugüne kadar her zaman ve her koşulda cumhur ittifakına destek olan bir Giresunlu olarak bu samimi ve içten uyarı ve sıkıntılarımızın dikkate alınmasını en kalbi duygularımızla temenni ediyoruz.”