161 milyonluk yatırıma TKDK desteği  

161 milyonluk yatırıma TKDK desteği  

161 milyonluk yatırıma TKDK desteği  

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, toplam yatırım tutarı 161,7 milyon lira olan 46 projenin başvurusunu aldıklarını belirtti.

 

TKDK İl Koordinatörü Kurşun, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ile 25 Mart 2022’de sona eren çağrı dönemini değerlendirdi.

 

Çağrı dönemleriyle ilgili bilgi veren Kurşun, projelerin onaylanması ve herhangi bir sıralama kriterlerine takılmaması halinde 85 milyon 152 bin liralık hibeyi Giresunlu yatırımcılara kazandıracaklarını dile getirdi.

 

Kurşun, “Tıbbi ve aromatik bitkilerde 2, arıcılık üretim, işleme ve paketleme 3, zanaatkarlık-cam, metal, ahşap, tekstil işlerinde 18, turizm-konaklama ve yeme içme tesislerinde 10, yenilenebilir enerji-GES 13 olmak üzere toplam 46 projenin başvurusunu aldık” diyerek, şu bilgileri aktardı:

 

“IPARD Programı'nın uygulandığı 42 il arasında sosyo-ekonomik gelişmişlik sırasında Giresun'un 38’inci sırada yer almaktadır. Her çağrı döneminde artan proje yatırım tutarlarımız ve vereceğimiz hibelerle 25-30 bandında bir sıralamayı hedefliyoruz. Son proje çağrısında ilimizin için rekor düzeyde alınana proje yatırım ve hibe desteği miktarları bu hedef için çok önemli katkı sağlayacaktır.

 

“ESPİYE-TİREBOLU ORGANİZE SANAYİ HİZMETE GİRERSE…”

 

İlimizin yatırımlar için en büyük problemi olan arsa temini konusu organize sanayi bölgeleri ve planlı üretim işleme ve pazarlama imar alanları ile aşılabilir hala hazırda Bulancak Pazarsuyu’nda bulunan 2. Organize Sanayi Bölgesinde TKDK olarak yüzde 50’den fazla işletmeye destek vermiş bulunmaktayız. İlimizde planlaması yapılan Espiye, Tirebolu organize sanayi bölgesi bir an önce hizmete girerse daha çok işletmeyi destekleme imkanına TKDK olarak sahip olacağız.  Aynı etkinliği 1. Organize Sanayi Bölgesinde bölgenin merkeze bağlı mahalli olması münasebeti ile gösteremiyoruz.

 

Önümüzdeki çağrı döneminde özellikle artan enerji maliyetleri nedeni ile sektör farkı gözetmeden desteklemiş olduğumuz 5 MW kapasiteye kadar Yenilenebilir Enerji GES tesislerinin ilimizde sayısını arttırmayı hedefliyoruz.

 

“İŞ DÜNYASININ İLÇE GEZİLERİ ÇOK ÖNEMLİ OLDU”

 

Projelerimizin artırılması için ilgili kurum ve kuruluşlarla yaptığımız ortak çalışmalarımızın güzel neticelerini almaktayız. Önceki yıllarda Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın tertip etmiş olduğu ilçe gezilerimiz bu çerçevede atılmış önemli adımlardır.”

 

ÇAKIRMELİKOĞLU: YOĞUN ÇABA HARCADIK

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da son dönemde işletmelerin Tarım ve Kırsal Kalkınma gibi, KOSGEB ve İŞKUR destekleri başta olmak üzere, kamu hibelerinden faydalanılması için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Çakırmelikoğlu, “Ülkemizde kapı kapı ilçe ilçe dolaşmak kaydıyla devletimizin hibe ve destek başlıklarıyla işletmelerin sermaye ve fiziki altyapılarının güçlendirilmesinin mücadelesini veren örnek oda olan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, yenilenebilir enerji başlığında da bölgenin bu süreçten faydalanmasını arzulamaktadır. Bu kapsamda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Koordinatörlüğünde yürütülen 11.Çağrı başlığından üyelerimizin ilgili yaklaşımını gördük ve bu sürecin 2023 yılında da yeni çağrı başlıkları ile devam etmesini temenni etmekteyiz” dedi.