İstiklal Marşı’nı en iyi okuyanlar belirlendi

İstiklal Marşı’nı en iyi okuyanlar belirlendi

İstiklal Marşı’nı en iyi okuyanlar belirlendi

 

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında Tirebolu’da ilk ve ortaokullar arasında “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması” düzenlendi.

 

Tirebolu İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz’ın da katılımıyla düzenlenen yarışmaya ilkokullardan 9, ortaokullardan da 10 öğrenci katıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Gündağ’ın nezaretinde gerçekleşen yarışmada; ilkokullarda Dumlupınar’dan İdil Zengin ile ortaokullarda da Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’dan Bulut Doğukan Sevinç ilçe birincisi oldular.

 

Tirebolu’da İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda ilk 3 dereceye girenler de belirlenirken; ilkokullar kategorisinde ikinciliği Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’dan Elif Ezgi Küp ve üçüncülüğü de Karakaya’dan Yağmur Karakış aldı.

 

Ortaokullar kategorisinde ise ikincilik Kazım Karabekir’den Tuana Zeynep Hacıibrahimoğlu’nun olurken, üçüncü sırayı da Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Meleknaz Gencan aldı. Bir hayli çekişmeli ve heyecanla geçen yarışmada dereceye giren öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak törenle çeşitli ödüller verilecek.