Hedef LGS-YKS Projesi' Eğitim Programı

Hedef LGS-YKS Projesi' Eğitim Programı

Hedef LGS-YKS Projesi' Eğitim Programı

Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen önemli bir eğitim programı, Milli Eğitim Bakanlığı eğitim yöneticileri ve ülkemizin çeşitli şehirlerinden gelen il koordinatörü rehber öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. "Hedef LGS-YKS Projesi" olarak adlandırılan programın açılış konuşmasında, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Rehberlik Koordinatörü Bahattin Güney, projenin öğrencilerin akademik başarısını artırmayı ve yükseköğretim kurumları sınavına hazırlık süreçlerini desteklemeyi amaçladığını vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, "Hedef LGS-YKS Projesi"nin Giresun'daki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Eylem Planları çerçevesinde okullarda Akademik Takip Komisyonları oluşturulduğunu, Okul Koordinatörlerinin belirlendiğini ve projenin tanıtımı ile amaçlarına uygun çalışmaların planlandığını dile getirdi. Tosunoğlu ayrıca, Din Öğretimine bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilerin akademik başarılarının öncelikli olduğunu belirtti.

Ertuğrul Tosunoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü, konuşmasında, "Bu açıdan ulusal düzeyde akademik başarıyı hedefleyen bu toplantının ilimizde gerçekleşmesini sağlayan, başta Sayın Bakanımız Yusuf Tekin'e, Sayın Bakan Yardımcılarımıza ve Sayın Din Öğretimi Genel Müdürümüze şükranlarımı sunuyorum." dedi. Açılış konuşmalarının ardından eğitim programı, katılımcı rehber öğretmenlere yönelik bilgilendirme, sunum ve paylaşımlarla devam etti. Bu toplantı, ülke genelindeki eğitim yöneticileri ve rehber öğretmenleri bir araya getirerek, eğitimdeki akademik başarıyı artırma konusunda önemli bir adım oldu.