Giresun'un Tirebolu İlçesi Artık Bir Kardeş Şehre Sahip

Giresun'un Tirebolu İlçesi Artık Bir Kardeş Şehre Sahip

Giresun'un Tirebolu İlçesi Artık Bir Kardeş Şehre Sahip

Giresun'un Tirebolu ilçesi, artık bir kardeş şehre sahip. İki şehir arasında imzalanan kardeşlik anlaşması resmiyet kazandı.

Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, "20 Şubat 2024, Tirebolu ve Marbach şehirleri için tarihi bir gün olarak karşımızda. Dün itibarıyla iki şehrimiz arasında imzaladığımız kardeş şehir protokolü ile aramızdaki dostluk ve iş birliği bağlarını resmiyete dökmüş olmanın heyecanını ve mutluluğu içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Takır, Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde bulunan Marbach şehri ile uzun yıllar süren resmi görüşmeler ve karşılıklı ziyaretlerin ardından anlaşma protokolünün imzalandığını ve iki şehir arasındaki bağların resmiyete döküldüğünü aktardı.

Tirebolu'nun artık resmi anlamda Marbach ile kardeş şehir olduğunu ifade eden Takır, “Bu sürecin en başından bu güne kadar emekleri olan Marbach Belediye Başkanı Jan Trost, önceki dönem belediye başkanı Herbert Pötzsch, bu anlamlı çalışmada emeği ve katkısı bulunan Kardeş Şehir heyetinden Ute, Yakup, Daniel, Leyla ve Andrea, başta önceki dönem belediye meclis üyemiz merhum İhsan Çamur başta olmak üzere bu ve bir önceki dönem belediye meclis üyelerimize ilçemiz ve tüm Tirebolulular adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.