Giresunspor’dan bir tarih daha

Giresunspor’dan bir tarih daha

Giresunspor’dan bir tarih daha

 

Spor Toto Süper Ligin 14’üncü haftası geride kalırken, Bitexen Giresunspor, Kadıköy’de adeta tarih yazdı ve lider Fenerbahçe’yi Borja Sainz’in golleriyle 2-1 yenerek, haftanın en büyük sürprizine imza attı.

 

Ülker Stadı’nda oynanan maçta, ilk yarıda penaltıdan yediği golle 1-0 yenik duruma düşen Çotanaklar, 40’ıncı dakikada sahada 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 galip gelirken; tüm taraftarlarına da büyük sevinç yaşattılar.

 

Lider karşısına sürpriz yapmak için çıkan ve 16’ncı dakikada Sergio ile yakaladığı ilk net gollük pozisyonda kaleci Altay’ı geçemeyen Giresunspor, 18’inci dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Ferdi Kadıoğlu’nun ceza alanı içinde Ramon tarafından düşürülmesiyle penaltı atışına maruz kaldı. Bu ceza atışını kullanan Valencia, topu ve kaleciyi ayrı köşelere yollayınca, Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekibin farkı artırması beklenirken, 40’ıncı dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gören Pedro, maçın kaderini değiştiren oyuncu oldu.

 

İlk yarısı ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle kapanan mücadelenin ikinci yarısında cesaretli bir oyun ortaya koyan Giresunspor, 71 ve 83’üncü dakikalarda Borja Sainz ile üst üste iki gol bularak skoru lehine çevirdi ve Kadıköy’de Fenerbahçe’nin 14 maçlık yenilmezlik serisine son verdi.

 

Dünya Kupasına girilecek ara öncesinde İstanbul’dan 3 altın puanla dönen Giresunspor’da, bu galibiyet adeta bayram sevinci yaratırken; ligin tepesine de ayrı bir hava getirdi. Yeşil beyazlılar lige verilecek aradan sonra deplasmanda Hatayspor ile karşılaşacak.

 

Stat: Ülker

Hakemler: Arda Kardeşler, Serkan Olguncan, Cevdet Kömürcüoğlu

 

Fenerbahçe: Altay, Ferdi, Serdar Aziz, Szalai, Alioski (Dk. 79 Serdar Dursun), Arao (Dk. 86 Arda Güler), Zajc (Dk. 62 Crespo), İrfan Can (Dk. 79 Emre Mor), Rossi (Dk. 62 Osayi-Samuel), Valencia, Pedro

 

Bitexen Giresunspor: Onurcan, Görkem (Dk. 72 Rahmetullah), Arias, Perez, Alper Uludağ, Mejia, Campuzano (Dk. 90+1 Murat Cem), Kuwas (Dk. 72 Savicevic), Sainz, Sergio (Dk. 90+1 Sergen), Bajic (Dk. 82 Oğulcan)

 

Goller: Dk. 19 Valencia (Penaltıdan) (Fenerbahçe), Dk. 71 ve 83 Sainz (Bitexen Giresunspor)

 

Kırmızı kart: Dk. 40 Pedro (Fenerbahçe)

 

Sarı kartlar: Perez, Arias, Alper Uludağ