Giresunspor’da puan VAR’a takıldı

Giresunspor’da puan VAR’a takıldı

Giresunspor’da puan VAR’a takıldı

 

 

Spor Toto Süper Ligin 9’uncu haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Beşiktaş ile karşı karşıya gelen Bitexen Giresunspor, Onurcan Piri’nin yıldızlaştığı mücadeleden 1-0’lık skorla yenik ayrılırken; 90’ıncı dakikada Oğulcan’ın ayağından kazandığı gol ise VAR’a takıldı.

 

Çotanak Spor Kompleksi’nde oynanan zorlu maça daha iyi başlayan taraf konuk ekip olurken; 15’inci dakikada gelişen Beşiktaş atağında Tayyip Talha’nın attığı gol VAR kararıyla iptal edilirken; inceleme sonunda orta hakem Yaşar Kemal Uğurlu, penaltıya hükmetti. Beşiktaş’ta ceza atışını kullanan Weghorst’a kaleci Onurcan gol izni vermedi. Gol için ataklarını sürdüren konuk ekip Beşiktaş, 34’üncü dakikada yaşanan ilginç pozisyonda yine Tayyip Talha’nın röveşatasıyla 1-0 öne geçti. İlk yarı 1-0 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle sona erdi.

 

Ev sahibi Giresunspor, ikinci yarıya Murat Cem’in yerine Savicevic’i alarak başladı. 60’ıncı dakikadaki atakta Kuwas’ın şutunda Beşiktaş defansına çarpan top kornere çıktı. Pas yapmakta ve gol pozisyonuna girmekte zorlanan Giresunspor karşısında 74’üncü dakikada ikinci gole çok yaklaşan Beşiktaş’ta, oyuna sonradan giren Ghezzal, kaleci Onurcan ile karşı karşıya kaldığı durumda topu kaleciye teslim etti.

 

Mücadelenin son dakikalarına doğru geliştirdiği ataklarla beraberlik golü peşinde koşan Giresunspor’un, 90’ıncı dakikada defanstan ileri çıkan Perez’in hazırladığı pozisyonda Oğulcan ile bulduğu gol VAR’a takıldı ve buradan gelen karar ile geçerli sayılmadı.

 

Böylece karşılaşma konuk ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Ligde 8’inci maçını puansız kapatan Giresunspor’un, 9’uncu maçını 17 Ekim Pazartesi günü deplasmanda Sivasspor ile yapacak.

 

 

Stat: Çotanak Spor Kompleksi

 

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Alpaslan Dedeş, İsmail Şencan

 

Giresunspor: Onurcan, Hayrullah, Perez, Arias, Alper (Dk. 87 Doğancan), Campuzano, Murat Cem (Dk. 46 Savicevic), Kuwas (Dk. 66 Oğulcan), Sainz, Görkem (Dk. 81 Senghor), Bajic

 

Beşiktaş: Ersin, Rosier (Dk. 62 N’Koudou), Tayyip Talha, Saiss (Dk. 13 Emrecan), Masuaku, Tayfur, Josef De Souza, Fernandes (Dk. 75 Necip), Redmond (Dk. 62 Ghezzal), Dele Alli (Dk. 75 Cenk Tosun), Weghorst

 

Gol: Dk. 34 Tayyip Talha Sanuç (Beşiktaş)

 

Sarı Kartlar: Murat Cem Akpınar, Arias, Campuzano, Borjia Sainz (Bitexen Giresunspor), Rosier, Ferhandes, Cenk Tosun