Giresunspor Karagümrük’e 2-1 mağlup

Giresunspor Karagümrük’e 2-1 mağlup

Giresunspor Karagümrük’e 2-1 mağlup


Spor Toto Süper Liginin 34’üncü haftasında puan ya da puanlar almak için İstanbul’a giden GZT Giresunspor, öne geçtiği karşılaşmada Fatih Karagümrük’e 2-1 mağlup oldu. Yeşil beyazlılar, alt sıralardaki takımların da yenilmesiyle düşme hattıyla arasındaki 10 puanlık farkı korudu.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı başladığı gibi golsüz kapanırken; tüm goller ikinci yarıda geldi. Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki taraf da tempolu başlarken; GZT Giresunspor, 48’inci dakikada Chiguinho’nun ceza alanı içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı, atışı kullanan aynı oyuncu takımını 1-0 öne geçiren golü atmakta zorluk çekmedi. 

Bu golden 4 dakika sonra bu kez ev sahibi ekip penaltı kazandı, defans oyuncusu Perez’in ceza alanı içinde Borini’ye yaptığı müdahaleyi kusurlu gören orta hakem Erkan Özdamar, bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Karagümrük’te ceza atışını kullanan Pesiç, golü attı ve skora denge getirdi: 1-1

Beraberlik golünden sonra oyundaki üstünlüğü ele geçiren Karagümrük, 65’inci dakikada geriden atılan uzun topta Jimmy Durmaz’ın kaydettiği golle 2-1 öne geçti. Öne geçtiği halde üst üste yediği gollerle yenik duruma düşen Giresunspor, 77’nci dakikada kırmızı kart gören Jimmy Durmaz’ın atılmasıyla 10 kişi kalan Karagümrük karşısında son bölümlerde beraberlik fırsatı bulduysa da, Sergio ve Balde ile bulduğu bu fırsatları cömertçe harcayınca, sahadan puansız ayrılmak zorunda kaldı. 

34’üncü hafta sonunda 40 puanda kalan ve klasmandaki yerini koruyan Giresunspor, bu hafta sonu evinde Adana Demirspor’u ağırlayacak. Bu karşılaşma 29 Nisan Cuma akşamı saat 20.30’da başlayacak.

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Erkan Özdamar, Abdullah Bora Özkara, Hakan Karabalcık

Fatih Karagümrük: Viviano, Biraschi, Burak, Luckassen, Caner, Biglia, Emre (Dk. 82 Toure), Bistrovic (Dk. 46 Borini), Levent (Dk. 46 Adnan Uğur), Karamoh (Dk. 46 Jimmy Durmaz), Pesic (Dk. 87 Ahmed)

GZT Giresunspor: Okan, Hayrullah, Sergen, Perez, Aziz Behich, Traore (Dk. 68 Muhammed), Flavio, Suleymanov (Dk. 68 Diabate), Chiquinho, Sergio (Dk. 87 Balde), Umut

Goller: Dk. 48 Chiquinho (P) (GZT Giresunspor), Dk. 52 Pesic (P), Dk. 65 Jimmy Durmaz (Fatih Karagümrük)

Kırmızı kart: Dk. 77 Jimmy Durmaz (Fatih Karagümrük)