Giresunspor’da galibiyet hasreti bitti

Giresunspor’da galibiyet hasreti bitti

Giresunspor’da galibiyet hasreti bitti

 

Süper Ligde ilk 7 haftada galibiyetle tanışamayan GZT Giresunspor, bu hasretini 8’inci haftada İzmir’de dindirdi ve Göztepe’yi Diabate’nin ikinci yarıdaki penaltı golüyle 1-0 yenerek, ligdeki ilk galibiyetini aldı. İzmir’de oynanan mücadelede ev sahibi ekibin kazandığı penaltıyı kurtaran kaleci Okan Kocuk, elde edilen ilk galibiyette en büyük payın sahibi oldu.

 

İzmir deplasmanına galibiyet parolasıyla giden Giresunspor, Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan maçta, ev sahibi Göztepe’nin presli oyunu karşısında çok iyi mücadele etti ve Sarı-Kırmızılı rakibinden 3 puanı bileğinin hakkıyla almayı başardı.

 

Konuk takım Giresunspor’un vuruşuyla başlayan mücadelede ilk pozisyona giren takım da konuk ekipti. 6’ncı dakikada Zeki Yavru’nun kale içine kestiği topa Diabate yakın mesafeden dokunamadı. Maça presle başlayan ev sahibi Göztepe, ilk şut denemesini 15’te yaptı, Tijanic’in vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı. Göztepe’nin presli oyununa iyi direnç gösteren ve kontrataklarla gol arayan Giresunspor, 38’inci dakikadaki tehlikeyi de uzaklaştırınca, karşılaşmanın ilk 45 dakikasında gol sesi çıkmadı.

 

İkinci yarıya da iyi başlayan ev sahibi ekip, 58’inci dakikada kullandığı köşe atışı sonrasında Alexis Perez’in rakibine hareketi nedeniyle penaltı atışı kazandı, Tijanic’in kullandığı atışta kaleci Okan gole izin vermedi ve sağ köşeye giden topu mükemmel bir uzanışla kornere çeldi.

 

Okan’ın kurtardığı penaltıdan sonra daha da morallenen Yeşil-Beyazlılar, 70’inci dakikada yaptığı atakta Suleymanov’un 18 içinde kaleci İrfan Can tarafından düşürülmesiyle penaltı kazandı, atışı kullanan Diabate, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi: 1-0.

 

Giderek heyecanı artan ve sertleşen oyunda çok sayıda futbolcu sarı kart görürken; 82’deki Göztepe atağında Lourency’nin gollük şutunu günün kahramanı kaleci Okan, son bir dokunuşla üstten kornere çelmeyi başardı.

 

Son bölümlerde Diabate ve Balde ile ikinci gol şansını da yakalayan Giresunspor, kalesini gole kapayarak, İzmir’den zaferle döndü. Ligdeki ilk galibiyetini alan Giresunspor, milli aradan sonra evinde Çaykur Rizespor ile oynayacak.

 

 

Stat: Gürsel Aksel

 

Hakemler: Burak Şeker, Murat Ergin Gözütok, Ömer Tevfik Özkoç

 

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Kerim Alıcı, Arslanagic, Kahraman Demirtaş, Berkan Emir (Dk. 74 Burekovic), Halil Akbunar, Obinna, Yalçın Kayan (Dk. 90 Brown Ideye), Baku (Dk. 68 Lourency), Tijanic (Dk. 74 Jahovic), Cherif Ndiaye

 

GZT Giresunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Diarra, Perez, Aziz Behich, Suleymanov (Dk. 90 Hayrullah Bilazer), Traore (Dk. 66 Pelupessy), Flavio, Sergio (Dk. 66 Balde), Sankhare (Dk. 74 Emre Taşdemir), Diabate (Dk. 90 Douglas)

 

Gol: Dk. 71 Diabate (Penaltıdan) (GZT Giresunspor)

 

Sarı kartlar: Obinna, Arslanagic, Lourency (Göztepe), Sergio, Diarra, Zeki Yavru, Perez, Sankhare, Suleymanov (GZT Giresunspor)