GRÜ ve akademisyenlere TÜBİTAK desteği

GRÜ ve akademisyenlere TÜBİTAK desteği

GRÜ ve akademisyenlere TÜBİTAK desteği

 

 

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Teknoloji Transfer Ofisinin teknik destek sağladığı, Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi ABD öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Öztürk’ün proje yürütücüsü olarak yer aldığı, Üniversite Öğrencilerine Yönelik Farklı Boyutlarıyla İklim Değişikliği Eğitimi başlıklı projenin TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serpil Demirci’nin ise, Teknoloji Transfer Ofisi’nin desteği ile TÜBİTAK 2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı ve TÜBİTAK 2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandığı bildirildi.

 

Rektörlükten yapılan açıklamada, Doç. Dr. Elif Öztürk’ün proje yürütücüsü olarak yer aldığı, Üniversite Öğrencilerine Yönelik Farklı Boyutlarıyla İklim Değişikliği Eğitimi başlıklı proje kapsamında; toplumda iklim değişikliği konusunda bilinç oluşturarak küresel mücadeleye katkı sağlanacağı, bu katkı sonucunda dünyanın canlılar için yaşanabilir bir yer olmasına yönelik mücadele eden insanların toplumda var olması ve küresel mücadelede topyekün faaliyetlerin ortaya koyulabilmesinin temellerini oluşturulmasının hedeflendiği aktarıldı.

 

Açıklamada, şu bilgiler verildi:

 

“Proje süresince iklim değişikliğini farklı boyutlarıyla temel düzeyde ele alan genel tanıtım, çevrenin öğeleri, yeşil enerji, ormanlar, eğitim, hukuk, tarım, sürdürülebilirlik temalarında dersler oluşturulmuştur. Belirlenen gün ve zamanlarda teorik ve uygulamalı faaliyetler planlanmıştır. Projede; Prof. Dr. Sinan Erten, Prof. Dr. Nuray Ekşi, Doç. Dr. Elif Öztürk, Doç. Dr. Şükran Uçuş Güldalı, Doç. Dr. Funda Hasançebi, Öğr. Gör. Dr. Esin Hazneci, Öğr. Gör. Şafak Esra Aslan, Öğr. Gör. Dr. Özge Aslan ve Yüksek Orman Müh. Sema Erkin Çakmak eğitmen olarak yer almaktadır.

 

Bu arada Giresun Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serpil Demirci’nin Teknoloji Transfer Ofisi’nin desteği ile TÜBİTAK 2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı ve TÜBİTAK 2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirdiği başvuruların olumlu sonuçlandığının da ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

“Bu kapsamda, ‘Synthesis of Propofol and Etomidate Derivatives New Generation Anesthesia Compounds and Their in Silico Analysis Studies’ başlıklı bildiri ile 23rd Tetrahedron Symposium (Gothenburg, Sweden) ve ‘Synthesis of Propofol Derivative New Generation Schiff Bases and Analyzation of their In Silico Anesthetic Properties’ başlıklı bildiri ile 11. Uluslararası İlaç Kimyası Kongresi’ne (Antalya), daha önce TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenen ‘Propofol Benzeri Yeni Nesil Hibrit Moleküllerin Sentezi ve Anestezik Özelliklerinin Moleküler Doklama Yöntemi ile Belirlenmesi’ başlıklı proje kapsamında yaptığı çalışmalar ile katılım sağlayacaktır.”