GİRESUNSPOR SİVAS’TA GALİBİYETİ KAÇIRDI

GİRESUNSPOR SİVAS’TA GALİBİYETİ KAÇIRDI

GİRESUNSPOR SİVAS’TA GALİBİYETİ KAÇIRDI

 

 

Süper Ligin 12’nci haftasında deplasmanda Demir Grup Sivasspor’a konuk olan GZT Giresunspor, rakibinden daha üstün olduğu ve çok sayıda pozisyon yakaladığı mücadelede galibiyeti kaçıran taraf oldu. Sivas karşısında Suleymanov, Diabate, Traore, Doukara ve Balde ile çok önemli pozisyonlar yakalayan yeşil-beyazlılar, bu pozisyonları değerlendiremeyince, sahadan tek puanla ayrılmak zorunda kaldı.

 

Maça 3 puan amacıyla çıkan Giresunspor, 20’nci dakikadan sonra rakip kalede çok sayıda gol pozisyonu yakalarken; bu pozisyonlarda Sivas kalecisi Ali Şaşal’ı aşamadı ve topu bir türlü filelerle buluşturamadı.

 

Yeşil-beyazlılar, ilk yarının son bölümlerinde girdiği net pozisyonlardan sonuç alamazken maçın ilk 45 dakikası başladığı gibi golsüz kapandı.

 

Maçın ikinci yarısına daha derli toplu başlayan ev sahibi Sivasspor, 62’nci dakikada gole çok yaklaştı, ancak Gradel’in soldan ortasında kale içine süzülen topa uygun durumdaki oyuncular vuramadı.

 

Dakikalar ilerledikçe beraberliği garanti altına almak isteyen Giresunspor, ilk yarıdaki atak oyununu sürdüremezken; maçın 84’üncü dakikasında sağ kanattan gelişen kontratakta Diabate’yi 18 dışında eliyle çekip düşüren kaptan Uğur Çiftçi kırmız kart gördü ve ev sahibi ekip bu dakikada sahada 10 kişi kaldı.

 

Ev sahibi ekibin panikleyeceği sırada 88’de bu kez Giresunspor’dan Traore, gördüğü ikinci sarı kartla oyun dışı kalınca, sayısal eşitliği sağlayan Sivas, tekrar maça tutundu. Maça verilen 5 dakikalık uzatma bölümünde yüzde yüzlük gol pozisyonunu yakalayan ekip Giresunspor oldu.

 

90+1’de sağdan Diabate ile gelişen atakta, bu oyuncunun yerden kale içinde bekleyen Balde’ye çıkardığı topu, golcü oyuncu altı pasın içinde ıskalayınca mücadele 0-0 sona erdi.

 

Sivas beraberliğiyle puanını 10’a çıkaran Giresunspor’un, bir haftalık milli aradan sonra kendi evinde Yeni Malatyaspor ile oynayacak.