Trafik cezaları can yakacak

Trafik cezaları can yakacak

Trafik cezaları can yakacak

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan trafik ceza miktarları 1 Ocak 2021’den itibaren yeniden güncellendi ve trafikte en düşük ceza 113 lira, en yüksek ceza da 35 bin 699 lira olarak belirlendi.

 

Yeni uygulamaya göre; 113 liralık en düşük ceza, taşıma sınırı üzerinde yolcu alan sürücülere kesilecek. En yüksek ceza ise 35 bin 699 lira ile işletme şartlarına uymadan araç muayene etmeyi üçüncü kez tekrarlayanlar için uygulanacak.

 

Trafikte güncellenen ceza uygulaması çerçevesinde, yetkisi olmadığı halde “çakar” tabir edilen ışıklı/eseli uyarı sistemlerini kullananlara 1339 lira ceza kesilecek. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, tescil plakasına da aynı miktarda ceza uygulanacak.

 

Yeni yılda uygulanacak diğer cezalar da şu şekilde belirlenirken; araçlarına nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda tescil plakası takmayan, farklı okunması veya okunmamasını sağlayacak şekilde tescil plakasında değişiklik yapanlara 551 lira; alkollü olarak araç kullandığı ilk kez tespit edilen, trafiği aksatacak ya da tehlikeye sokacak şekilde art arda birden fazla şerit değiştiren, emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere 1339 lira; sahte veya başka bir araca ait plakayı takan veya kullananlara 6 bin 687 lira; drift/spin atarak trafiği tehlikeye düşürenlere 6 bin 700 lira; araç tescil belgesini araçta bulundurmayanlar ile tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında bir yere takanlara 122 lira; park ve duraklama yasaklarına, dönüş ve geçme kurallarına, kavşaklarda geçiş hakkına, indirme ve bindirme kurallarına uymayanlara, emniyet kemeri, kask ve koruma gözlüğü kullanmayanlara, trafik kurallarına uymayan yayalar ile araçlardan çöp atanlar ve araçlarda yüksek seste müzik açanlara 144 lira ve engellilere ait alanlara park edenlere de 228 lira ceza kesilecek.