Giresunspor Konya’dan puansız döndü

Giresunspor Konya’dan puansız döndü

Giresunspor Konya’dan puansız döndü

 

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonunun 24’üncü haftanın açılış maçında deplasmanda Konyaspor ile karşılaşan GZT Giresunspor, etkili olamadığı mücadeleden 1-0’lık skorla yenik ayrılırken; son 7 maçta 5’inci mağlubiyetini aldı.

 

Konya’da yapacağı önemli maça Antalya’da kamp yaparak hazırlanan ve ara transferde kadrosuna oyuncu alamadan maça çıkan Giresunspor, ev sahibi ekibin üstünlüğü altında geçen mücadelede ilk yarıda gol yememeyi ön plana alırken; hücumda etkili olamadı. Sahaya bir puan için çıkan ve defansa yönelik bir oyun tarzını tercih eden Yeşil-Beyazlılar, gününde olmayan rakibi karşısında orta sahada da bir varlık gösteremedi.

 

İlk yarıda gol sesi çıkmazken ikinci yarının başlarında Sergio ile önemli bir pozisyon yakalayan ve bu pozisyonu değerlendiremeyen Giresunspor’da 55’de Flavio sakatlanınca, yerine Sergen sahaya alındı.

 

Maçı mutlak kazanmak amacında olan ev sahibi ekip Konyaspor, 65’inci dakikada soldan geliştirdiği atak sonucunda Bytyi’nin golüyle 1-0 öne geçti. Yenik duruma düştükten sonra hücuma çıkmaya başlayan ve rakip sahada geliştirdiği organizasyonlarda beklenen paslaşmaları yapamayan Giresunspor, gole uzak kalınca, lig ikincisi Konyaspor sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

 

Giresunspor, ligin 25’inci haftasında sahasında Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Bu karşılaşma 12 Şubat Cumartesi günü saat 16’da başlayacak.