Giresunlu fotoğrafçı 32 eser arasına girmeyi başardı

Giresunlu fotoğrafçı 32 eser arasına girmeyi başardı

Giresunlu fotoğrafçı 32 eser arasına girmeyi başardı

 

Muş Telli Turna Doğa Derneği’nin iş birliğiyle ‘Doğu ve Batı Sentezi: Kadın ve Emek’ adlı fotoğraf sergisinin ikincisi sanat severlerle buluştu. Sergide Giresunlu fotoğraf sanatçısı Elif Alkan Bora’nın eseri de sergilenmeye layık görüldü.

 

Sergi Muş Telli Turna Doğa Derneği ve Ankara Kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliğiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyinde açıldı. Serginin küratörlüğünü Filiz Özgen Özdemir Şimşek yaparken Doğu’daki kadının yaşamı Batı’ya, Batı’daki kadının yaşamını ise Doğu’ya anlatmak istenen sergide 19 fotoğraf sanatçısının toplam 32 eseri yer alıyor.

 

19 FOTOĞRAF SANATÇISININ TOPLAM 32 ESERİ YER ALIYOR

 

Giresunlu fotoğraf sanatçısı Elif Alkan Bora’nın fotoğrafının da yer aldığı “Doğu ve Batı Sentezi: Kadın ve Emek” sergisinin küratörü Filiz Özgen Özdemir Şimşek, sergi ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

 

“İlk düzenlediğimiz sergimiz büyük beğeni aldı. Bu nedenle sergimizi ikinci defa fotoğraf severlerin beğenisine sunmak istedik. Sergimizde tarihsel ve sosyal açıdan unutulmaya yüz tutmuş unsurları hatırlatmaya çalışıyoruz. Sergimizde Doğu’daki ve Batı’daki emekçi kadınların birbirlerinin yaşamlarını görmelerini amaçladık. Muş Telli Turna Doğa Derneği’nin iş birliğiyle hazırlanan çalışmalarda doğu ve batı kadını esas alındı. Emekçi kadınlar mutlular mı mutsuzlar mı bunu görmek istiyoruz. Mesela kimi fotoğraflara yansıyan mutsuz kadın imajı, kadının mecbur olduğu için çalıştığını gösteriyor. Bir şeyler yapması gerekiyor çünkü geçindirmesi gereken kişiler var. Metropol şehirlerdeki emekçi kadınlar örneğin iş hayatında, aile hayatında zamansızlıktan kaynaklanan ciddi sorunlar yaşıyorlar. Yok olmaya yüz tutmuş unsurların sergilerini yapmaya çalışıyoruz. Tarihsel ve sosyal açıdan kadın emeği unutuluyor bazen. Çalışmalarımızın tamamı bununla ilgili. Sergimizde Türkiye’nin çeşitli illerinde 19 fotoğraf sanatçısının toplam 32 eseri yer alıyor.”