Giresun Üniversitesine öğrencilerden büyük ilgi

Giresun Üniversitesine öğrencilerden büyük ilgi

Giresun Üniversitesine öğrencilerden büyük ilgi

 

 

Giresun Üniversitesine (GRÜ), 2022-2023 öğretim yılı için ÖSYM sonuçlarına göre 7 bin 37 öğrencinin kayıt yaptırma hakkı kazandığı, üniversite genelinde boş kalan kontenjanın ise sadece 78 olduğu bildirildi.

 

Rektörlükten yapılan açıklamada, önlisans programlarına 4 bin 713 öğrencinin, lisans programlarına ise 2 bin 324 öğrencinin kayıt yaptırma hakkı kazandığı ifade edilerek, önlisans programlarının kontenjan doluluk oranlarının yüzde 100, lisans programlarının kontenjan doluluk oranlarının ise yüzde 96,21 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

 

Toplam 7 bin 37 öğrencinin kayıt yaptırma hakkı kazandığının ve üniversite genelinde boş kontenjanın sadece 78 olduğunun belirtildiği açıklamada, şunlara yer verildi:

 

“Bu 78 öğrenci kontenjanı; Fen Bilgisi Öğretmenliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerinde boş kaldı. Genel itibariyle üniversitemizin kontenjan doluluk oranı yüzde 98,71 oldu. Bu yerleştirmelerin ardından, boş kalan kontenjanlar için ÖSYM tarafından tekrar başvuru alınarak, ikinci yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirme sonucunda eksik kalan az sayıda kontenjanın da dolacağı tahmin edilmektedir.”