Fiskobirlik Elektriğini 120 Kilometreden Getirecek

Fiskobirlik Elektriğini 120 Kilometreden Getirecek

Fiskobirlik Elektriğini 120 Kilometreden Getirecek

Fiskobirlik, gelişen teknolojik yatırımların ardından kendi elektriğini üreten kurumlara katılarak, Şebinkarahisar ilçesine kurduğu güneş enerjisi santrali ile dikkat çekiyor. Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, birliğin mali genel kurulunda yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz bölgesinin inşaatı tamamlanan en büyük güneş enerjisi santralini (GES) hayata geçirdiklerini söyledi.

Şebinkarahisar ilçesinde bulunan ve 5 megavat üretim kapasitesine sahip olan GES, Giresun'dan 120 kilometre uzaklıkta konumlanmış durumda. Bayraktar, Fiskobirlik'in aylık elektrik tüketiminin 3 milyon lira olduğunu belirterek, "GES'in aylık geliri 5-6 milyon lira civarında. Yani elektriğimiz bedavaya gelecek, ürettiğimiz elektriğin kullandığımız kadarının dışında satma şansımız olacak. Dolayısıyla yıllık 60 milyon liralık gelir olacak” dedi.

Başkan Bayraktar, GES'in maliyetinin 110 milyon lirayı bulduğunu ve santralin gelecek ay içinde faaliyete geçmesinin planlandığını da sözlerine ekledi. Fiskobirlik, bu yatırım ile sadece kendi elektriğini üretmekle kalmayıp, fazlasını satarak ekonomik bir getiri elde etmeyi hedefliyor.