En iyi elma sirkesi için yarıştılar

En iyi elma sirkesi için yarıştılar

En iyi elma sirkesi için yarıştılar

 

Giresun Merkez Akcalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Elma Sirkesi Yarışması düzenlendi. Giresun’da bir ilk olan yarışmaya 34 kişi katılarak, en güzel Elma Sirkesini yapmak için yarıştı.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen  “Akyoma Mutfağı” proje kapsamında gerçekleştirilen yarışmanın jüri üyeliği Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlisi Engin Aydın, Yesilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Metin Çam ile Halk Eğitim Merkezi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Semiha Top tarafından yapıldı. Etkinlik boyunca köy kadınları tarafından yapılan pancar çorbası, gözleme, taş fırında yapılan mısır ekmeği ve çay ikramlarında bulunuldu. Yarışmanın sonucunda tüm katılımcılara katılım belgesi ve dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmada birinciliği Mustafa Karadağ, ikinciliği Leman Nurbaki, üçüncülüğü ise Abdullah Özenç göğüsledi. Dernek Başkanı Veysel Aydoğan, tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Bu yarışmanın kazananı Akçalı Köyüdür” dedi.