Çay hasat sezonu Şirinköy’de açıldı

Çay hasat sezonu Şirinköy’de açıldı

Çay hasat sezonu Şirinköy’de açıldı

 

Tirebolu’da yeni döneme ait çay sezonu, hafta içinde düzenlenen bir etkinlikle başladı. Şirinköy’de gerçekleşen etkinliğe İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan da katıldı. Etkinlik sırasında beraberindekiler ve üreticilerle çay bahçesine giren Kaymakam Kotan, yeni sezonun açılışını yaparken, eline aldığı torbalı makasla çay topladı.

 

Tirebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çay Fabrikası Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği “Çay Hasadı Başlangıcı” etkinliğine; Kaymakam Kotan’ın yanı sıra İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Gencan ile Tirebolu Çay Fabrikası Müdürü Süleyman Akgün, kurum amirleri, köy muhtarları ve üreticiler de katıldı.

 

Şenlik havasında geçen etkinlikte hep birlikte çay bahçesine giren katılımcılar, yeni sezonun bol ve bereketli olması dileğinde bulunarak, birlikte çay topladılar.

 

Kaymakam Kotan, böyle bir etkinliğe ilk kez katıldığını belirterek, çay üreticilerinin sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini ifade etti ve üreticilere kolaylıklar ve bol kazançlar diledi.

 

Bu arada, Şirinköy Muhtarlığı, köyde düzenlenen etkinlik dolayısıyla başta Kaymakam Kotan olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek, yeni sezonun ilçedeki ve bölgedeki üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.