Çakırmelikoğlu, TOBB Konseyine katıldı

Çakırmelikoğlu, TOBB Konseyine katıldı

Çakırmelikoğlu, TOBB Konseyine katıldı

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ve Deniz Ticaret Odaları toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla gerçekleşti.

 

Konsey toplantısında sektör sorunları ve taleplerinin yanı sıra, oda ve borsaların bağlı bulundukları illerde yaşanan sorunları ve yatırım talepleri de gündeme geldi.

 

TOBB Konsey toplantısına katılan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, yaptığı değerlendirmede şunları belirtti:

 

“Pandemi süreciyle üst seviyelere ulaşan ekonomide ki olumsuz dalgalanma ve sektörlerde yaşanan daralma ana gündem olduğu toplantıda yeni KGF desteği ve işletmelere borç yapılandırması ve ertelemesi; kamuya iş yapan müteahhit firma ve alt yüklenicilerin ihale yaklaşık maliyetlerinde yapılan fiyatlamanın piyasa fiyatlarının göz önüne bulundurarak yapılması, fiyat farkları veya işten cezasız vazgeçme işin tasfiyesi gibi maddeler gündeme geldi. Giresun olarak ise iş dünyamızın taleplerini ve isteklerini detaylı olarak ifade etme fırsatı bulduk.”