Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri Sahiplerini Buldu: İşte Yılın En İyileri!

Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri Sahiplerini Buldu: İşte Yılın En İyileri!

Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri Sahiplerini Buldu: İşte Yılın En İyileri!

Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu tarafından bu yıl on üçüncüsü düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri töreni, üniversitenin güney kampüsünde gerçekleşti. Öğrencilerin farklı kategorilerde seçtiği "yılın enleri" törende açıklandı. Giresunlu Milli Sporcu Cansu Bektaş ve NBA oyuncusu milli basketbolcu Alperen Şengün, yılın en iyi sporcuları ödülüne layık görüldü.

Törende En İyi Çıkış Yapan Sporcu ödülünü kazanan Cansu Bektaş için Türkiye Halter Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Milli Sporcumuz Cansu Bektaş, 2023 yılında katıldığı her yarışmada madalyalar kazanarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Cansu Bektaş, elde ettiği başarılar sonucu 13. Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödül töreninde En İyi Çıkış Yapan Sporcu ödülüne layık görüldü. Sporcumuza ve bu başarılarda emeği geçenlere teşekkür ederiz" denildi.

Giresunlu bir diğer sporcu milli basketbolcu Alperen Şengün ise yılın en iyi basketbolcusu ödülünü aldı. Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri'nde diğer kategorilerde kazananlar arasında Galatasaray (Yılın en iyi takımı), Adem Asil (Yılın en iyi bireysel sporcusu), Okan Buruk (Yılın en iyi antrenörü), Mauro Icardi (Yılın en iyi futbolcusu), Melissa Vargas (Yılın en iyi voleybolcusu), Adana Demirspor (Yılın en iyi çıkış yapan takımı) gibi isimler yer aldı.

Ayrıca, özel başarı ödülü A Milli Kadın Voleybol Takımı'na, yaşam boyu başarı ödülü Eda Erdem'e, Boğaziçi spor elçisi ödülü Can Küçükosmanoğlu'na, en iyi Boğaziçi takımı ödülü Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı'na verildi. Yılın en iyi spor yöneticisi Mehmet Akif Üstündağ ve en iyi spor programı "Voleybol Ülkesi" ise ödüllerin diğer dikkat çeken kategorileriydi. İnan Özdemir ise yılın en iyi spor yorumcusu ödülüne layık görüldü.