Mesleki Eğitim Merkezi lise diploması da verecek

Mesleki Eğitim Merkezi lise diploması da verecek

Mesleki Eğitim Merkezi lise diploması da verecek

 

Tirebolu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Arslan, kurumun lise diploması da verebileceğini belirterek, ortaokul veya İmam-Hatip Ortaokulu’nu bitiren öğrencilere yeni bir fırsat doğduğunu kaydetti. Meslek sahibi olmak için üniversiteyi okumanın da yeterli olmayacağını belirten Arslan, ‘okulu bitireyim de gerisi kolay’ demenin geçmişte kaldığını söyledi.

 

Mesleki Eğitim Merkezlerinde; kalfalık ve ustalık belgesinin yanı sıra lise diploması da alınabileceğini bildiren Tirebolu MEM Müdürü Arslan, “Geçirmekte olduğumuz bu sıkıntılı günlerde meslek sahibi olmanın önemi daha da iyi anlaşılmaktadır. Hem meslek sahibi olmak ve hem de sadece fark dersleri alarak MEM’den alınacak lise diploması ile de üniversiteye gidilebilecektir” diyerek, ortaokul veya İmam-Hatip Ortaokulu’nu bitiren öğrencilerin, bitirdikleri okuldan alacakları Öğrenci Belgesi ile MEM’e doğrudan çırak öğrenci olarak kayıt olabileceklerini bildirdi.

 

Mesleki Eğitim Merkezine kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin, sağlık yönünden çalışacağı mesleğe engel bir durumu olmadığına dair Sağlık Raporu almaları gerektiğini kaydeden kurum müdürü Arslan, “Öğrenci, veli, koordinatör öğretmen ve işyeri sahibi ile sözleşme imzalayarak, 4 yıl boyunca haftada 1 gün okula gelecek, diğer günlerde işyerinde çalışacak ve mesleği ile ilgili 11’inci sınıf sonunda kalfalık belgesi, 12’nci sınıf sonunda ustalık belgesi ve aynı zamanda lise diploması da alabilecek. Bu diploma ile de üniversiteye girebilecektir” şeklinde duyuruda bulundu.