Bektaş’tan sandığa gidin çağrısı

Bektaş’tan sandığa gidin çağrısı

 

Bektaş’tan sandığa gidin çağrısı

 

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, “28 Mayıs’ta, yapılacak ikinci tur seçiminde, vatandaşlarımızın ülkemizin aydınlık yarınları için oylarını mutlaka kullanmalarını bekliyoruz. Hiçbir şekilde sandığa küsmeyelim” çağrısında bulundu.

 

Bektaş, yaptığı açıklamada, 14 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği kesin olmayan seçim sonuçlarının tartışılmaya devam ettiğini belirterek, “Yapılan itirazlar sonucu sayılan oylara bakıldığında, itirazların ne kadar haklı olduğu anlaşılıyor. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Giresun’da da itirazlar sonucunda, yapılan usulsüzlükler gün yüzüne çıkıyor” dedi.

 

CHP Giresun Merkez ilçe başkanlığının il seçim kuruluna yaptığı itiraz başvurusunun ardından oyların yeniden sayılmasını sağladığını aktaran Bektaş, Çınarlar, Osmaniye, Teyyaredüzü, Kavaklar mahalleleri ve Çiçekli köyünde oyların yeniden sayıldığını ifade etti.

 

Bektaş, vatandaşın verdiği oyların takipçisi olacaklarını, hiçbir konuda haklarının yenilmesine izin vermeyeceklerini kaydederek, Giresunlulara sandığa gitme çağrısında bulundu.

 

Demokratik bir ortamda yapılmasını temenni ettikleri seçim sonuçlarında ortaya çıkan bu yanlışlıklara üzüldüklerini dile getiren Bektaş, şunları dile getirdi:

 

“Vatandaşımızın verdiği her bir oyun takipçisi olacağız. Haklarının yenilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.28 Mayıs’ta, yapılacak ikinci tur seçiminde, vatandaşlarımızın ülkemizin aydınlık yarınları için oylarını mutlaka kullanmalarını bekliyoruz. Hiçbir şekilde sandığa küsmeyelim. Bütün seçimler önemli fakat 28 Mayıs’ta yapılacak seçimler ayrı bir önem taşıyor. Ülke olarak yeterince yorulduk ve gerildik. Güzel günlerin özlemini çekiyoruz. Gençlerimiz ‘hayatta kalmak ile yaşamak’ arasındaki farkı sorgular hale geldi. Emeklilerimiz üç kuruş maaşları ile yaşam mücadelesi veriyor. Sayın genel başkanımızın da ifade ettiği gibi bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin istiyoruz. O yüzden yılmadan, umutsuzluğa kapılmadan demokratik bir şekilde oylarını kullanan tüm vatandaşlarımızın haklarının takipçisi olacağız.”