Aşı olmayan 65’likler dışarı çıkamayacak

Aşı olmayan 65’likler dışarı çıkamayacak

Aşı olmayan 65’likler dışarı çıkamayacak

 

17 günlük tam kapanma sonrasında 17 Mayıs tarihi itibariyle kademeli normalleşme başlarken, nelere ve kimlere nasıl uygulanacak kısıtlamalar da belli oldu. Son genelgeye göre, 2 doz aşıyı olan 65 yaş ve üzerine kısıtlama olmazken; aşı olmayan 65’likler hafta içinde sadece 10 ila 14 saatleri arasında dışarı çıkabilecek.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen “Kademeli Normalleşme Tedbirleri” kapsamında uygulanacak kısıtlamalar tek tek açıklanırken; pazar yerleri ve AVM’ler hafta sonları kapalı tutulacak. Son genelgeye göre, tam kapanma öncesi uygulanan yasaklar aynen devam ediyor. Sokağa çıkma kısıtlamaları hafta içi 21-05 saatleri arasında olup, hafta sonları ise Cuma 21.00’den başlayıp Pazartesi saat 05.00’te sona erecek.

 

Genelge çerçevesinde gazino, taverna, birahane, nargile salonu, kafeler, sinema salonları, kahvehane ve kıraathaneler, dernek lokali, çay bahçesi, internet salonları, halı saha ve spor salonları ile hamam, sauna ve mesaj salonları ile lunaparklar 1 Haziran tarihine kadar açılamayacak.

 

Eğitim alanında ise okul öncesi ve kreşlerle 8 ve 12’nci sınıfların destekleme-yetiştirme kursları yüz yüze devam edecek olup, diğer kademelerdeki öğrenciler 1 Haziran’a kadar uzaktan eğitime devam edecekler.

 

Bu arada; düğün, nişan ve kına gibi evlilik işlemleri 1 Haziran’a kadar yapılamayacak; şehir içi ve şehirlerarası toplu taşımalarda yüzde 50 kapasite sınırlamasına aynen devam edilecek.