Araştırma hastanesinde aile hekimliği hizmeti

Araştırma hastanesinde aile hekimliği hizmeti

Araştırma hastanesinde aile hekimliği hizmeti

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde her gün aile hekimliği hizmeti verildiği bildirildi. 

Hastaneden yapılan açıklamada, aile hekimliğinin Dünya Aile Hekimleri Birliğinin tanımı ile kendine özgü eğitim içeriği, araştırması, kanıt temeli ve klinik uygulaması olan akademik ve bilimsel bir tıp disiplini ve birinci basamak yönelimli klinik uzmanlık dalı olduğu belirtildi. 

Aile hekimlerinin uzmanlık eğitimi süresinde iç hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, psikiyatri, kardiyoloji, acil tıp,  deri ve zührevi hastalıklar, fizik tedavi ve rehabilitasyon, göğüs hastalıkları kliniklerinde eğitim aldıklarının aktarıldığı açıklamada, sağlık hizmetlerinin temelini oluşturan aile hekimliği uygulamasında ailenin bütün bireylerine koruyucu ve tedavi edici hekimlik hizmetlerinin sunulduğu ifade edildi. 

Bu kapsamda Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de saat 08.00 ile 16.00 saatleri arasında her gün poliklinik hizmetinin verildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: 

“Genel muayene polikliniği olarak diyabet, hipertansiyon, kansızlık, tiroid hastalıkları, mide şikayetleri, alt ve üst solunum yolu şikayetleri, Covid testi, ile tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini yapılarak reçete yazılmaktadır. Ayrıca Covid Takip Merkezimizde  Covid geçirmiş kişilere özel izlem ve değerlendirme hizmeti verilmektedir. 

Aile hekimliği polikliniklerine, genel muayene polikliniğimize ve Covid Polikliniğimize sağlık hizmeti almak isteyen bireyler başvurabilmektedir. Ayrıca sağlık sorunları olan ve hangi polikliniğe başvuracağını bilemeyen kişiler genel muayene polikliniklerimizden danışmanlık alabilmektedirler.”