Ak Partili meclis üyelerinden Takır’a sert eleştiri

Ak Partili meclis üyelerinden Takır’a sert eleştiri

Ak Partili meclis üyelerinden Takır’a sert eleştiri

 

 

Tirebolu Belediye Meclisinin Ak Partili üyeleri, belediye başkanı Burhan Takır’a borçlanma yetkisiyle ilgili 4’ü Ak Partili 2’si de CHP’li olmak üzere 6 üyenin ret oyu kullandığını açıkladı.

 

4 Ak Partili meclis üyesi yaptığı açıklamada, “Bizleri 4 Ak Parti meclis üyesi, 2 Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesinin borçlanmaya ret oyu verdiğimizden dolayı vatandaşlarımızla bizleri karşı karşıya getirmeye çalışan bazı siyasi parti mensuplarına cevabımız ve konu bazı sosyal medyada İller Bankası borçlanmasına Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi arkadaşımızı da ret oyu vermiş gibi gösteren, siyaset yaparak zan altında bırakanlara da Milliyetçi Hareket Partisi encümeni arkadaşımız borçlanmaya evet demiştir” dediler.

 

“Borçlanmaya yönetim talebi 3 milyon 500 bin liradır. Fakat 2 milyon 250 bin liraya karşılık 3 milyon 500 bin lira istenmesinden dolayı 4 Ak Parti meclis üyesi ve 2 Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi ret oyu vermiştir. Kurumun fazla borçlanmaması adına ve eğer borçlanma olur ise direk elektrik kurumuna ödenmesini istedik” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

“Bizler 2019 yerel seçimlerde seçilmiş meclis üyeleriyiz. Geçmiş yönetimin farklı yanlışları var ise faturasını bizlere kesmeye çalışmaya kalkmasınlar. Bizler seçildiğimiz günden itibaren eleştirilere açığız. Şeffafız. Her koşulda belediyemiz menfaatleri için çalışan bizlerin, belediyemiz çalışanlarının gecikmiş ve kangren haline dönüşmüş maaşlarını ödeyebilmesi için İller Bankası nezdinde, Ak Parti ilçe başkanımız ve yönetim kuruluyla birlikte verdiğimiz çaba ortadadır.

 

Seçildiğimiz günden itibaren geçmiş belediye başkanını ve meclis üyelerini yolsuzluk, hırsızlık gibi ithamlarda bulunan Sayın Belediye Başkanı Burhan Takır bey, seçim beyanında afiş yapacağım, belediye binasına borçları, yolsuzlukları asacağım demiştir. Hal böyleyken hem kendisi hem danışmanı hem de meclis üyeleri ve kendisine destek veren güruh belediyenin usulsüz borçlanmasına sebep olduğunu beyan ettikleri şirket yöneticileri ile her şey unutulmuş gibi aleni bir şekilde dostane görüşmelere devam etmektedirler.

 

Belediyenin geçmiş dönem borçlarının şeffaf bir şekilde araştırılması için müfettiş talebinde bizler bulunduk. Devletin müfettişlerine güvenmeyip yakınının çalıştığı özel denetim firmasından inceleme talep eden belediye başkanımız var ise eğer inceleme neticesinde çıkan usulsüzlükleri neden afişe etmemiştir?  Bu özel denetim firmasına belediyemiz kasasından ne kadar ücret ödenmiştir?

 

Görevde 2,5 yıl boyunca biriken 2 milyon 250 bin liralık elektrik borcunu geçmiş dönem borcu gibi kamuoyuna yansıtan, bu borcu ödemekten aciz, basiretsiz, vatandaşlarımıza bunun sebebi olarak bazı meclis üyeleri borçlanmaya yetki vermedi diyerek bizleri vatandaşlarımızla karşı karşıya getirmeye çalışan belediye başkanımız ve ekibini kınıyoruz.

 

Bu zamana kadar belediyemiz tarafından tahsil edilen su paralarından elde edilen gelirlerle, lüzumsuz harcamalar yapanlar öncelikle bahse konu olan bu elektrik borçlarını ödeme çabası içerisine girmemişlerdir. Bu belediye ve vatandaşımız için çok önemli ve hayati bir konu ise belediye başkanımız oylamadan sonra sosyal medya açıklamaları yapmak için koşarak geldiği belediyemizde yapılan iki oylama toplantısına neden katılmamıştır?  Sosyal medya üzerinden ucu açık borçlanma talebi oylamasına ret veren 4 Ak Parti meclis üyesi ve 2 Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyelerimize karşı vatandaşlarımızı hem eksik bilgilendirip, hem de kışkırtmaya çalışılmaktadır.

 

Seçim çalışmalarında belediyemizin borçlarını sık sık gündeme getirenler bu borçları ödeyebilecek ve yeni projelerle hizmetler yapabilecek kadrolarla göreve talip olan belediye başkanımız ve ekibi 2 milyon 250 bin liralık borcu ödeyemediği gibi, verdiği seçim vaatlerinin hiç birini yerine getirememiştir.

 

Her koşulda, yapamadıkları ve başaramadıkları hizmetlerin nedeni olarak geçmiş dönem borçlarını gösteren bu anlayışa, geçmiş dönem borçlarına sığınmayıp Tirebolu’ya hizmet etmek, Tirebolu halkının sorunlarını çözmek olduğunu bir kez daha hatırlatırız.”