700 kişilik yurt yapılacak

700 kişilik yurt yapılacak

Adalet ve Kalkınma Partisi Tirebolu İlçe Başkanı Yaşar Dikmen, gelecek yıl içinde Demirci Mahallesine 700 kişilik öğrenci yurdu yapılacağını bildirdi.

Dikmen, ilçenin Demirci Mahallesi Akmaz mevkiindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait 10 bin 500 metrekarelik arsa üzerine 700 öğrenci kapasiteli yurt yapılacağını söyledi.

Yurt konusunu Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’e ileten ve kendilerinden destek isteyen Başkan Dikmen, Demirci Mahallesi halkına bu müjdeli haberi vermekten çok mutlu olduğunu belirterek, “2020 yılı programına alınması planlanan öğrenci yurdu için ön girişimlerimiz bitmiş olup, söz konusu yurdu 400’ü erkek ve 300’ü de kız olmak üzere 700 kişi kapasiteli olarak gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Yurdumuz şimdiden ilçemize ve Demirci Mahallemize hayırlı olsun” dedi.

Dikmen, “Biz, ilçemizin ne gibi sorunları olduğunu biliyoruz. Bu sorunların çözümü için neler yapılması gerektiğini de biliyoruz. O nedenle sorunların üstesinden gelmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Amacımız, ilçemize ve halkımıza hizmet etmek ve Tirebolu’yu yaşanabilir bir kent haline getirmektir” diyerek, ilçe ve teşkilat olarak hükümetin nimetlerinden azami şekilde yararlanmaya çalışacaklarını da sözlerine ekledi.