100 milyon lira heba edilmemelidir!

100 milyon lira heba edilmemelidir!

100 milyon lira heba edilmemelidir!

 

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş ile SP Giresun İl Başkanı Abdulkadir Bektaş, yeni ihale ile 100 milyon liraya yapılacak millet bahçesinin yerine daha faydalı farklı bir projenin uygulanması gerektiğini ifade ederek bu meblağın buraya heba edilmemesini istediler.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Bektaş, yaptığı açıklamada, 9 Temmuz 2021 tarihinde yapılan ihale ile millet bahçesi yapımı işinin 28.4 milyon liraya ihale edilmesinin ardından müteahhidin iş bırakmasıyla geçtiğimiz günlerde 99.9 milyon liraya yeni bir ihale yapıldığını hatırlattı.

 

Bir yıl içinde ortaya çıkan rakam 70 milyon lira farkın bu şehrin çok önemli ihtiyaçlarını karşılayacak bir meblağ olduğunu kaydeden Bektaş, “Bu farktaki meblağ için bugün belediye ve özel idare mülklerini satmakta, yeşil alanları konut alanına feda etmektedir. Daha önce defalarca uyarmamıza rağmen reklamını peşin yapıp sonucunu umursamayanların, milletin bahçesinden yandaş doyuranların, bu ihalenin siyasal rantı ve reklamını yapanların, malı götürenlere değil, bize laf yetiştirmeye çalışanların aradan geçen bir yıllık süre içerisinde 3,5 kat fazla bedelle yapılan bu ihaleden tek kelime ile utanmaları gerekmektedir” dedi.

 

“FINDIK İLE İLGİLİ BİR PROJE ÜRETİLİP UYGULANMALIDIR”

 

Saadet Partisi Giresun İl Başkanı Abdulkadir Bektaş da millet bahçesinin ihale bedelinin bir yıl içinde 100 milyon liraya çıktığını belirtti.

 

Bektaş, “Giresun arazi şartları açısından diğer illere kıyasla bayağı bir engebelli. Yatırım yapmaya elverişli kamu arazilerinin Giresun sanayisini geliştirmek için yatırımcılara açılması gerekiyor. Bu yer için, fındık ile alakalı bir proje üretilip, yatırım yapılmış olsaydı daha verimli olurdu. Ama AKP iktidarının yatırımları hep toplumu fakirleştiren cinsten” değerlendirmesinde bulundu.