Yumurta tavukçuluğuna hibe desteği

Yumurta tavukçuluğuna hibe desteği

Yumurta tavukçuluğuna hibe desteği

 

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 500 adet kapasiteli kümes kurulumu, ekipman ve organik yarka alımına hibe desteği sağlanacağını duyurdu.

 

Müdürlükten yapılan açıklamada, DOKAP Bölgesinde yaşayan üreticilerin alternatif üretim modellerinin arttırılması ve tarımda sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak olan organik yumurta üretiminin yaygınlaştırılması maksadıyla iki kurum arasında imzalanan protokol kapsamında “DOKAP Bölgesi Fındık Altı Yumurta Tavukçuluğu Projesi”nin uygulanacağı belirtildi.

 

Proje kapsamında, 500 adet kapasiteli kümes kurulumu, ekipman ve organik yarka alımına hibe desteği sağlanacağının kaydedildiği açıklamada, şu bilgiler verildi:

 

“Üreticilerimiz, 80 bin lirayı aşmayan yatırım maliyetlerinin yüzde 50’si için hibe desteğinden faydalandırılacaktır. Hibe desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerimizde aranan şartlar ve istenen belgelere il müdürlüğümüz internet sitesi  (https://giresun.tarimorman.gov.tr/) duyurular bölümünden erişilebilir. Başvuruda kadın üreticilere öncelik verilecektir.

 

Uygun şartları taşıyan üreticilerimizin 14 Temmuz 2021 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne başvuru belgeleri ile birlikte müracaat etmeleri önemle duyurulur.”