Yayalara ve hayata saygı duruşu!

Yayalara ve hayata saygı duruşu!

Yayalara ve hayata saygı duruşu!

 

İçişleri Bakanlığı’nca “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla, trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla başlatılan farkındalık kampanyası çerçevesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak etkinlik düzenlendi.

 

Tirebolu’da Sakarya İlkokulu önünde düzenlenen etkinliğe; Kaymakam Muhammet Kotan ile İlçe Emniyet Müdürü Hakan İbişoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Tolga Karagöz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Şenel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, Sakarya İlkokulu Müdürü Zihni Yılmaz ile okulun öğretmen ve öğrencileriyle ilçede görevli trafik polisleri katıldı.

 

Etkinlikte, Sakaryalı öğrenciler ellerindeki pankartlarla yayaların geçiş önceliğine dikkat çekerek, okulun önündeki geçitte bulunan “önce yaya” görseli üzerinde uygulama yaptılar.

 

Bu arada, Kaymakam Kotan, boya fırçasını eline alarak, yaya geçidindeki hattı kırmızı boya ile boyayıp, yayalara ve öğrencilere farkındalık örneği sergiledi.

 

Trafik ışığı bulunmayan, ancak trafik levhalarıyla belirlenen okul veya yaya geçitlerinde, önceliğin yayalara ait olduğunu hatırlatma amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin, bu yılki sloganının “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” mottosundan oluştuğunu kaydeden bakanlık yetkilileri, trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranında azaltılmasının hedeflendiğini bildirdiler.