Yaş çay alım sezonu açıldı

Yaş çay alım sezonu açıldı

Doğu Karadeniz Bölgesinde halkın önemli geçim kaynaklarından biri olan çayda, 2019 yılı alım sezonu 10 Mayıs tarihi itibariyle başlamış olup, birinci sürgün döneminde kotanın dönüm başına 500 kilo olarak belirlendiği açıklandı.

Çay-Kur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, kurumun yeni sezon için tüm fabrikalarda alıma hazır olduğunu belirterek, “Çay-Kur, bu yıl 1314 memur, 1422 daimi kadrolu işçi, 8932 mevsimlik personelle kampanyaya başlayacak.  İnşallah bir sıkıntı çekmeden, üreticilerle karşılıklı iyi niyet içinde sezonu neticelendirmeye çalışacağız” dedi.

Bölgede 10 Mayıs tarihi itibariyle başlayan kampanyada hemen çay alımı yapılacağını ve çayda kaliteye önem verdiklerini de ifade eden Çay-Kur Genel Müdür Vekili Alim, alımlarda randevu sistemini kaldırmadıklarına dikkat çekerek, “Üreticilerimizden çay bahçesi 5 dekardan az olanlar haftada en az 3 gün, 5 ila 10 dekar arası olanlar 4 gün, 10 dekardan fazla olanlar da haftada 6 gün çay satabilecek. Herkes çayını kendisine verilen sürede taze olarak toplayabilecek” şeklinde hatırlatmada bulundu.