Velilerden okul tepkisi

Velilerden okul tepkisi

Velilerden okul tepkisi

 

Tirebolu’da yeni dönemde eğitim-öğretime açılamayan Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlköğretim Okulu’nun, başka bir okula taşınmasına ve ikili öğretime tabii tutulmasına, velilerden büyük tepki geldi.

 

Çürük raporu verilmesi yüzünden 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nda hizmete açılamayan ve öğrencileri Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu’na taşınan Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlköğretim Okulu’nun, Körliman Mahallesi’ndeki Kız İmam-Hatip Lisesi’ne taşınmasını isteyen veliler ve okul aile birliği yöneticileri, mağduriyetlerinin giderilmesi için ilgili ve yetkili birimler nezdinde görüşmeler yapmaya başladılar.

 

Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Duman ile Körliman Mahallesi Muhtarı Ahmet Çakmak, milli eğitim müdürlüğünce alınan taşıma kararına tepki göstererek, çocukların başka bir mahalledeki okula gitmelerinin ve ikili öğretime tabii tutulmalarının, tüm velileri mağdur ettiğini öne sürdüler.

 

Bu arada, yeni alınan bir kararla Anadolu lisesinin, Tirebolu Lisesi’ne taşınıp, Şehit Binbaşı H. Avni Alparslanlı öğrencilerin buraya alınacak olmasına da tepki gösteren Körlimanlı veliler ve okul aile birliği yöneticileri, tepkileri şöyle dile getirdiler:

 

“Önümüz kış. Çocuklarımız zor şartlar altında Harşıt Köprüsü’nü geçerek, buraya nasıl gidecekler? Köprüde doğabilecek herhangi bir olumsuzlukta bunun sorumlusu kim olacak? 400’ü aşkın öğrenciyi buraya nasıl götürüp-getireceğiz? Kış kıyamette hepimiz sıkıntı içinde kalacağız. Bu işi böyle düşünenler neyin hesabını yapıyorlar? Biz, çocuklarımızın aynı mahallede bulunan ve trafik sıkıntısı olmayacak okulda, yani İmam-Hatip Kız Lisesi’nde öğrenim görmelerini istiyoruz. Mağduriyetimiz kısa zamanda giderilmeli ve çocuklarımızın perişanlığı ortadan kaldırılmalıdır.”

 

Bu işin çözümü için daha üst birimlere de ulaşacaklarını bildiren Okul Aile Birliği Başkanı Duman, Körlimanlı öğrencilerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesini istediklerini belirterek, “Yetkililerimiz ve siyasiler, sıkıntımızın ortadan kalkması için, talep ettiğimiz okulun geçici olarak tahsisi yolunda hareket etmelidirler. Aksi halde konuyu daha üst mercilere taşımaya ve okul sorunumuzu bu şekilde çözmeye çalışacağız” dedi.