Vali Ünlü’den şehit ailesi ve gazilere destek

Vali Ünlü’den şehit ailesi ve gazilere destek

Vali Ünlü’den şehit ailesi ve gazilere destek

 

Giresun Valisi Enver Ünlü, “Şehitlerimizin geride bıraktıkları yakınları devletimize ve milletimize emanettir. Bu bilinçle devlet ve millet olarak her zaman şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Vali Ünlü, Türkiye Harp Malulü, Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şubesi’nin 5.Olağan Kongresine katıldı.

 

Programda bir konuşma yapan Vali Ünlü “Biz bugün bu topraklar üzerinde hür ve özgür bir şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyorsak, şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa, ezanımız okunuyorsa bu başta şehitlerimizin, gazilerimizin fedakârlığı olmak üzere; yüreğinde vatan aşkı olan nice kahramanlar yetiştiren çok değerli, vakur duruşlu aileleri sayesindedir” diyerek, şunları ifade etti:

“Şehitlerimiz ve onların geride bıraktıkları kıymetli aileleri bizler için çok değerlidir. Eşini, annesini, babasını, kardeşini kaybetmiş olmanın acısını sadece yaşayanlar anlayabilir.

Şehitlerimizin geride bıraktıkları yakınları devletimize ve milletimize emanettir. Bu bilinçle devlet ve millet olarak her zaman şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

 

İki senelik salgın sürecinde, tedbirlere riayet ederek eskisi gibi sık sık bir araya gelememenin üzüntüsünü hep yaşadık. Ancak gönüllerimiz hep sizlerle birlikte oldu. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla Valiliğimizin tüm imkanlarını öncelikle sizlere sonrasında tüm Giresunlu hemşehrilerimize en etkin ve verimli şekilde sunmanın gayreti içerisinde olduk. Kâh kapıdan mesafeli, kâh iletişim araçlarıyla hep yanınızda olmanın gayreti içerisinde olduk.

 

Şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak, şehit yakınlarımız ile gazilerimizin her türlü mağduriyetlerini gidermek, sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla kurulmuş olan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şubemizin 5. Olağan Kongresinin hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Vali Ünlü’ye konuşmasının ardından, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık tarafından Derneğin “Onursal Üyelik Belgesi” verildi.