Üreticiler fiyat bekliyor

Üreticiler fiyat bekliyor

Karadenizli fındık üreticileri, bölgenin en önemli geçim kaynağı olan fındıkta, fiyatın, sezon başlamadan önce açıklanmasını bekliyorlar.

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Başaran, 2019 yılı ürünü için üreticileri memnun edecek bir fiyatın açıklanmasını beklediklerini söyleyerek, bu yılki fındığa 15 liranın üzerinde bir fiyat verilmesi gerektiğini ve fiyatın da bir an önce açıklanmasını istedi.

Hasat öncesinde fındık üreticilerine de bazı uyarılarda bulunan Başaran, “Külleme, maddi ve ürün anlamında zarar veren bir hastalıktır. Bu yıl az görülmekle birlikte çiftçilerimizin yine de uyanık olması gerekir. Fındık hasadına daha vakit var. Ayrıca fındıkta Amerika beyaz kelebeği de ayrı bir sıkıntı. Bir başka konu kahverengi kokarca. Tüm bunlar önümüzdeki süreçte bize kayıp olarak geri gelecek. İşte bu nedenle olası kayıpları en aza indirmek için de çiftçilerimizin özellikle bahçelerinde olmaları ve zararlılarla müdahaleleri zamanında yapmaları gerekir” diyerek, bu yıl TMO’nun da fındık alımı yapmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.