Trafik hızı yüzde 30 arttı

Trafik hızı yüzde 30 arttı

Trafik hızı yüzde 30 arttı

 

Giresun Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, “Ben göreve geldiğimde cennet vadetmedim, polisin elinden en fazla gelenini yaparak trafik sorununda iyileştirmeler yapacağımızı söyledim. Yapısal değişiklik olmadan şehir merkezindeki trafiğin hızını yüzde 30 artırdık” dedi.

 

Kızılay, yaptığı bilgilendirme toplantısında görevde bulunduğu 8 aylık süreci değerlendirerek Giresun’un en büyük sorunu olan trafikte önemli mesafeler almaya çalıştıklarını söyledi.

 

“Ben göreve geldiğimde cennet vadetmedim, polisin elinden en fazla gelenini yaparak trafik sorununda iyileştirmeler yapacağımızı söyledim. Yapısal değişiklik olmadan şehir merkezindeki trafiğin hızını yüzde 30 artırdık” diyen Kızılay, “Denetimler sayesinde bölge trafikte temmuz ayında 37 olan yaralamalı kazalar şubat ayında 9’a, maddi hasarlı kazalar ise 31’den 22’ye düştü. Bu başarıyı sadece trafik ekipleriyle değil tüm birimlerimizdeki polislerimizle gerçekleştirdik. Bölge trafikte yakaladığımız başarıyı ne yazık ki şehir içinde yakalayamadık” diye konuştu.

 

Müdür Kızılay, dolmuşlarda yaşanan yolcu fazlalığı ve durak dışı yolcu indirme sorunuyla ilgili de şöyle konuştu:

 

“Şehir merkezinde 247 tane dolmuş var ve 51 noktada dolmuş denetimleri yapıyoruz. Yapılan denetimler sonucunda ayakta yolcu sorununu yarı yarıya çözdük ancak yeterli değil. Bilgilendirmelerimiz devam ediyor. Ben katıldığım uygulamalarda ayaktaki yolcuları indiriyorum ve binmeyin diyorum. Araç yoktu diye sorun yok. Zaten minibüs şoförünün almaması lazım. O alıyor o da biniyor. Biz de diyoruz ki polis olarak, sen alamazsın sen de binemezsin. Bu bir kültür meselesidir.”

 

Giresun belediyesinin hayata geçirmeyi planladığı ‘havuz’ sisteminin faaliyete geçmesiyle trafikte ve dolmuşlarda yaşanan sorunların daha da azalacağını söyleyen Kızılay, vatandaşların daha duyarlı olmalarını istedi.