Tığlı: “Enflasyon rakamları dehşet verici”

Tığlı: “Enflasyon rakamları dehşet verici”

Tığlı: “Enflasyon rakamları dehşet verici”

 

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “ENAG tarafından açıklanan gerçek rakamları bırakın bir kenara, tüm veri ve istatistikleri iktidarın siparişi üzerine ayarlayan TÜİK’in açıkladığı rakamlar bile dehşet ve endişe verici bir seviyeye gelerek AKP iktidarına yeter artık gidin, yönetemiyorsunuz diyor” dedi.

 

Tığlı, yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), mayıs ayı enflasyonunun bir önceki aya göre yüzde 2.98 arttığını, yıllık artışın ise yüzde 73.5 olduğunu açıkladığını, Enflasyon Araştırma Grubunun (ENAG) ise aynı ay için artışın yüzde 5.46,  yıllık artışın ise yüzde 160.76 olarak açıkladığını hatırlattı.

 

“Vatandaşın alım gücü bitmiştir. Vatandaş açlığın ve yoksulluğun kucağına atılmıştır. Son 24 yılın en yüksek seviyesine ulaşan bu rakamlar hiperenflasyon habercisidir. 3-5 ay sonra TÜİK bile enflasyon rakamlarını 3 haneli olarak açıklarsa kimse şaşırmasın” diyerek, şu açıklamayı yaptı:

 

“Ülkeyi yönetemeyen, halkından uzak, vatandaşının sesini duymayan, ekonomiyi hiç bilmeyen AKP iktidarı ve genel başkanı yüzünden, vatandaş pazar alışverişini tane ile kasap alışverişi gram ile yapmaya başlamıştır. Artık mutfakta tencereler kaynamıyor. İçi boş buzdolapları için sadece 200 liracık elektrik faturası ödeniyor. Mazot ve benzin alınamayan araçlar, park edildiği yerlerde çürüyor. Dondurma, gofret, bisküvi alacak parası olmayan baba, çocuğunu elinden tutup gezdiremiyor. AKP iktidarı ve onun saraylarda yaşayan genel başkanı, tüm bu olan bitenleri, yaşananları, yoksulluğu ve ülkenin kötüye gidişini görmezden gelerek, bu ülkeyi babalarının çiftliği gibi idare ediyorlar.”