Sema Ünlü’den halk eğitim sergisine tam not

Sema Ünlü’den halk eğitim sergisine tam not

Sema Ünlü’den halk eğitim sergisine tam not

 

Giresun Valisi Enver Ünlü’nün eşi Sema Ünlü, Atatürk Meydanında düzenlenen “2.Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinliğine katılarak sergilenin eserleri inceledi.

Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinliğine katılan Sema Ünlü, halk eğitimi merkezleri tarafından yapılan çalışmaların sergilendiği stantları gezerek; Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih Uzun, usta öğreticiler ve kursiyerlerden bilgi aldı.

 

El emeği göz nuru ile hazırlanan çalışmaların yer aldığı stantları gezen Ünlü, eserleri çok beğendiğini ifade ederek, çalışmalara katkı sağlayan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Eserlerden övgüyle bahseden Sema Ünlü, bir süre kursiyerler tarafından yapılan ebru çalışmasını takip ederek, kendisi de yapmaya çalıştı.

 

Vali Enver Ünlü tarafından açılışı gerçekleştirilen sergilerin bulunduğu stantlarda; Giresun’a özgü ürün tasarımlar, altın yaldızlama fincan ve bardak takımları, kâğıt rölyef, gümüş kazaz, cam boncuk, seramik biçimlendirme, iğne oyası, görsel sanatlar, resim, çinicilik gibi el sanatlarından oluşan ürünler sergileniyor.

 

Hayat Boyu Öğrenme Haftası nedeniyle açılan sergiler ve çalışmaların yer aldığı stantlar bu akşam kapanacak.

 

Her yıl haziran ayının ilk haftası düzenlenmekte olan ve bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleriyle; halk eğitimi merkezlerinin yapmış olduğu çalışmaları tanıtmak ve daha fazla vatandaşın bu kurslardan istifade etmesini sağlamak amaçlanıyor.

 

Birbirinden güzel çalışmaların yer aldığı stantları gezen Sema Ünlü’ye Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş’un eşi Deniz Çavuş ile İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay’ın eşi Nuran Kızılay eşlik etti.