Sağlık Sen’den deprem bölgesine yardım

Sağlık Sen’den deprem bölgesine yardım

Sağlık Sen’den deprem bölgesine yardım

 

Sağlık Sen Giresun Şubesi deprem bölgesine ihtiyaç malzemelerini götürmeye devam ediyor.

 

Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı Ogün Elifoğlu, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremin ardından Memur Sen olarak acil koduyla toplanıp 81 ilde 81 tır yardımla afet bölgesine ulaştırma kararı alındığını hatırlattı.

 

Memur Sen Giresun İl Temsilciliği olarak da, bir tır dolusu bebek bezi, bebek ve kadın hijyen malzemelerini AFAD ile koordine olup depremden etkilenen illerden olan Malatya’ya götürdüklerini aktaran Elifoğlu, şöyle devam etti:

 

“Giresun’da Memur Sen ve bağlı sendika başkanlarımızla yaptığımız toplantı neticesinde kıyafet, kuru gıda, oyuncak gibi malzemelerimizi yine AFAD koordinasyonunda Hatay ilimiz Reyhanlı ilçesine ulaştırdık. Orada bulunan çocuklarla, insanlarla sohbet etme imkânımız oldu. Elbette ki getirdiklerimiz çölde bir su damlası olsa da bu damla güzel ülkemde büyüye büyüye kocaman bir deniz halini almıştır. Ne yaparsak yapalım kaybedenleri geri getiremeyeceğiz. Allah böyle acıları ne ülkemize ne de insanımıza yaşatmasın. Belki konuşacak söylenecek çok söz vardır ama şuan vakit çalışma vaktidir. İnsanlarımızın ve ülkemizin yaralarını sarmak adına çalışmaktan başka çaremiz yoktur.”

 

Güzergah üzerindeki depremden etkilenen illerdeki sağlık çalışanlarını da ziyaret etme fırsatı bulduklarını aktaran Elifoğlu, “Hem depremi yaşamış hem de gönüllü olarak oradaki insanlara merhem olmaya çalışan fedakâr çalışanlarımızı gördük. Birlikte acılarını sarmaya çalıştık. Bu zor zamanlarda ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olsak da bu uzun soluklu bir süreç belki bir belki 2 yılda oradaki insanlarımızın, çalışanlarımızın düzenlerini kurmalarına el birliğiyle devam edeceğiz” dedi.