Minik Öğrencilerden Filistin’e Anlamlı Destek

Minik Öğrencilerden Filistin’e Anlamlı Destek

Minik Öğrencilerden Filistin’e Anlamlı Destek

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın başlattığı "Özgür Filistin'in Yanındayız" yardım kampanyasına bir destekte minik öğrencilerden geldi.

Giresun İl Müftülüğüne bağlı Gül Çocuk 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu’nda eğitim gören minik öğrenciler kumbaralarındaki harçlıklarıyla Filistin’e destek oldu.

TDV tarafından işgalci İsrail’in zulmü altında zor günler geçiren Filistin halkına destek olmak amacıyla başlatılan "Özgür Filistin’in Yanındayız" yardım kampanyasına destek veren minik öğrenciler kumbaralarını Giresun İl Müftüsü ve TDV Giresun Şubesi Başkanı Selçuk Kılıçbay’a teslim etti.

İl Müftüsü Kılıçbay, öğrencilere, ailelerine 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları Koordinatörü Nuran Önal’a, Kur’an Kursu Öğreticileri Emine Taşdelen Çalık, Fazilet Maşacı, Zekiye Kara Sağlam ve Neslihan Kaya’ya duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

"Filistin’e tüm gücümüzle destek olalım"

Minik öğrencilerin yaptığı bağışların çok büyük bir değere sahip olduğunu ifade eden Müftü Kılıçbay, "Canlarına ve mallarına kast edilen, insanlık dışı muamelelere maruz bırakılan Filistinli kardeşlerimizin zor günlerinde yanlarında olmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Filistin’e yapılan askeri ve psikolojik saldırılarda en fazla zararı şüphesiz bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar yani savunmasız siviller görüyor.  Minik yavrularımızın bu anlamlı bağışı, şehadete kavuşan Filistinli kardeşlerimizin yetimlerine uzanan bir iyilik elidir. Her mecrada İsrail’in bitmeyen zulmüne karşı dimdik ayakta durmaya çalışan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için gayret gösteriyoruz." dedi.

"Sorumluluğumuz her zamankinden daha fazla"

Filistin topraklarının, yaklaşık bir asırdır barış ve huzura hasret kaldığını anımsatan Müftü Kılıçbay, "Minik yavruların çığlıkları, yaralı annelerin feryatları arşı titretmektedir. Babalar, koklamaya kıyamadıkları evlatlarını kendi elleriyle toprağa vermektedir. İnsanlık, bombalanan binaların enkazında yitirilen canları seyrederken aslında kendi vicdanını yitirmektedir. Bu şartlar altında milletimize ve tüm Müslümanlara düşen sorumluluklar, her zamankinden daha fazladır. Söz ve davranışlarımızla, yiyip içtiklerimizle, giyip kullandıklarımızla zalime destek olmayalım, zulme rıza göstermeyelim." diye konuştu.